Leivo ruispaloja helposti kotona: Tässä uusi luottoreseptisi
Kotitekoisten hapanruisleipäpalojen valmistaminen on todella helppoa.
Erilaiset rukiista valmistetut palaleivät ovat lisänneet ruisleivän kulutusta. Toki kotonakin voi leipoa ruisleipää. Kuva: Kimmo HaimiAnna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä vuorokauden ajan. Nesteenä käytetty piimä ja vuorokauden hapatus antavat leivälle herkullisen maun.
Taputtele taikina uunipannulle ja leikkaa pintaan palat neliöiksi tai suorakaiteen muotoon.
Vastapaistetun leivän rukiinen tuoksu on aivan sanoin kuvaamattoman aromikas.
Ruispalat
18 kpl
- Ainekset
- 1 l ruisjauhoja
- 1½ dl ruishiutaleita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl suolaa
- 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
- 1 l piimää
Valmistusohje
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää piimä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Peitä astia tuorekelmulla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä noin vuorokauden ajan.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Leikkaa taikinan pintaan palojen ääriviivat. Pistele pinta haarukalla.
Paista 200 asteessa uuniin keskiosassa noin puoli tuntia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

