Tämä kastike valmistuu pastan kiehuessa: Supersimppeli meetvurstipasta on täyttävää ja herkullista
Pastan kiehuessa pyöräytät helpon kastikkeen. Chilillä maustetun ruokakerman ja punaisen peston lisäksi makua antaa pussillinen meetvurstirouhetta.Tutun basilikapestopurkin vierestä löydät myös punaisen version. Sen pääraaka-aineet ovat tomaatti ja manteli tai pähkinä sekä juusto. Muutama lusikallinen pestoa maustetun ruokakerman kera tekee meetvurstipastakastikkeesta yksinkertaisen, mutta maukkaan arkiruoan, joka syntyy vartissa.
Supersimppeli meetvurstipasta
5–6 annosta
- Ainekset
- 350 g pastaa
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 prk (2½ dl) maustettua ruokakermaa (sweet chili)
- noin ½ dl punaista pestoa (tomaatti-manteli tai tomaatti-cashew)
- 1 rs (250 g) erivärisiä kirsikkatomaatteja
- 1 ps (150 g) meetvurstirouhetta
- 1–1½ dl pastan keitinvettä
- (tuoretta basilikaa)
Valmistusohje
Pane pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta, mutta säästä pari desiä keitinvettä kastikkeeseen. Kaada kypsä pasta takaisin kattilaan.
Valmista kastike pastan kiehuessa. Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla tai paistokasarissa ja kuullota siinä sipulit.
Kaada pannulle ruokakerma ja lusikoi joukkoon pestoa.
Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Kumoa ne kastikkeeseen. Lisää meetvurstirouhe ja kuumenna. Notkista pastan keitinvedellä sopivaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kaada kastike pastakattilaan, sekoita hyvin ja anna makujen tekeytyä kannen alla muutama minuutti. Viimeistele annokset halutessasi tuoreella basilikalla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


