Hileinen mansikkarosé viilentää hellepäivinä
Uudenlainen drinkki toimii myös alkoholittomana.
Jäisellä mansikkahileellä raikastettu viini on mainio helledrinkki. Alkoholittoman version saat vaihtamalla viinin makukivennäisveteen. Kuva: Sanne KatainenValmista uudenlainen hellepäivän drinkki käyttämällä jääpalojen asemesta jäisistä mansikoista tehtyä hilettä. Sillä kruunaat lasillisen rosé- tai kuohuviiniä. Alkoholittoman version valmistat näppärästi makukivennäisvedestä.
Hellepäivän hileinen mansikkarosé
6–7 annosta
Ainekset
- 1 l mansikoita
- 10 mintunlehteä
- 1 rkl limenmehua
- 2 tl sokeria
- 1 plo rosé- tai rosekuohuviiniä
Valmistusohje
- Laita viini jääkaappiin viilenemään. Puhdista mansikat ja puolita isoimmat. Hienonna mintunlehdet.
- Laita mansikat, limenmehu ja mintut rasiaan, ja rasia pakastimeen vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- Kumoa jäätyneet mansikat tehosekoittimeen ja hienonna rakeiseksi. Jaa seos laseihin ja täytä lasit jääkaappikylmällä roséviinillä.
- Koristele lasit mansikoilla ja mintunoksilla. Tarjoa heti.
Vinkki: Alkoholittoman version saat vaihtamalla viinin makukivennäisveteen.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





