Italialainen klassikko uudistuu mansikalla
Mansikkapanzanellasalaatti koukuttaa kulinaristin.
Ihana panzanella tehdään perinteisesti tomaateista, mutta maailman parhaiden mansikoiden äärellä mansikkapanzanella on ehdottomasti kokeilemisen arvoine herkkusalaatti. Kuva: Sanne KatainenKlassinen italialainen tomaattisalaatti, eli panzanella, saa uuden, kesäisen twistin, kun tomaattien tilalla käytetään tuoreita mansikoita. Etikka, valkosipuli ja mansikan makeus yhdistyvät yllättävän koukuttavaksi makuelämykseksi. Kuulostaa erikoiselta, mutta hurmaa taatusti. Lisämakua salaattiin tulee leivästä, oliiveista, mozzarellajuustosta sekä basilikasta.
Mansikkapanzanellasalaatti
6 annosta
Ainekset
- 3 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa maalaisleipää
- 1 ½ l mansikoita
- 1–2 kesäsipulia varsineen
- 12 oliivia
- 1 mozzarellapallo
- 1 dl basilikanlehtiä
Kastike
- noin 3 dl soseutettua mansikkaa
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 tl sokeria
- ¼ tl mustapippuria
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Paloittele leivät. Mittaa 5 dl mansikoita ja poista niistä kannat. Soseuta mansikat, jolloin sosetta tulisi olla noin 3 dl. Sekoita soseeseen muut kastikkeen aineet. Nosta leipäpalat kastikkeeseen ja pyöräytä ympäri. Kastikkeen ei tarvitse peittää leipiä kokonaan, riittää että ne suurimmaksi osaksi maustuvat kastikkeella.
Perkaa ja viipaloi loput mansikat. Hienonna punasipulit varsineen. Sekoita mansikat, sipulit, oliivit ja basilikat kulhossa keskenään. Revi joukkoon mozzarella ja kumoa päälle leivät kastikkeineen. Sekoita. Anna maustua noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki: Mansikkapanzanella on tuoretuote, joka on parhaimmillaan valmistuspäivänä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

