Kokeile perunamuusia uudella tavalla: Täydellinen pari kalalle
Sitruunalla ja tuoreyrteillä höystetty perunasose sopii erityisen hyvin uunikalan kaveriksi.Sitruunainen yrtti-perunasose
4–5 annosta
- Ainekset
- 1 kg jauhoisia perunoita (punainen pussi)
- 75 g voita
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- noin 2 dl perunoiden keitinlientä
- ½–1 tl suolaa
- 1 tl sitruunan kuoriraastetta
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ dl lehtipersiljasilppua
- ½ dl ruohosipulisilppua
Valmistusohje
Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 20–25 minuuttia eli kunnes ohutteräinen veitsi uppoaa niihin vaivatta.
Kaada vesi pois, mutta ota erikseen 2–3 desiä keitinlientä. Anna perunoiden kuivahtaa hetki kuumalla liedellä.
Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää voi ja ranskankerma. Jatka vatkaamista ja lisää perunoiden keitinlientä vähän kerrallaan, kunnes sose on sopivan notkeaa ja kuohkeaa. Mausta suolalla, sitruunalla ja yrteillä. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


