Mehukas lihamureke pitää sisällään salaisuuden – näin saat siitä erityisen maukasta
Punajuurella höystetty lihamureke saa täytteeksi sieniä ja savujuustoa. Leivinpaperikääreessä mureke kypsyy meheväksi.Lindströmin juustoinen sieni-lihamureke
noin 12 annosta
Ainekset
- 2 sipulia
- 1 rkl voita tai öljyä
- 200 g etikkapunajuuria tai tuoreita punajuuria keitettynä
- 1½ dl korppujauhoja
- 1½ dl lihalientä tai vettä
- 800 g naudan tai peuran jauhelihaa
- 3 kananmunaa
- 2 rkl pieniä kapriksia
- 2 tl suolaa
- 1 tl timjamia
- 1 tl mustapippuria
Täyte
- 1–1½ l tuoreita suppilovahveroita
- 150 g purjoa
- 2 rkl voita
- 1 tl timjamia
- ripaus suolaa
- 150 g savujuustoviipaleita
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota silppu rasvassa.
- Raasta punajuuret karkealla terällä.
- Pane korppujauhot turpoamaan nesteeseen hetkeksi.
- Lisää korppujauhojen joukkoon sipulit, punajuuret, jauheliha, munat, kaprikset ja mausteet. Vaivaa taikina sekaisin. Nosta kulho jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Puhdista sienet ja paloittele ne. Haihduta neste sienistä paistinpannulla.
- Halkaise, huuhtele ja silppua purjo. Lisää sienten joukkoon rasva ja purjo. Mausta timjamilla ja suolalla.
- Taputtele mureketaikina vedellä kostutetuin käsin 40 x 30 cm kokoiseksi levyksi öljytylle leivinpaperille. Levitä päälle juustoviipaleet ja sienitäyte.
- Kääri mureke rullalle kääretortun tapaan leivinpaperia apuna käyttäen. Jätä mureke leivinpaperin sisään ja nosta uunipellille. Kypsennä mureketta 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Näin kypsennettynä mureke pysyy mehevänä. Ota mureke uunista ja anna sen vetäytyä kääreessään 10 minuuttia.
- Poista paperi ja viipaloi mureke vadille. Koristele timjamilla ja kapriksilla. Tarjoa voissa paistettujen sipulirenkaiden kanssa. Lisäkkeenä maistuu perunasose ja sinappinen kermaviilikastike.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

