Balsamikastike valmistuu vain kahdesta aineksesta: Kokeile paahdettujen kasvisten kanssa
Jos pidät makeankirpeästä kastikkeesta, mutta välttelet ylimääräistä rasvaa, pyöräytä nopeasti valmistuva, herkullinen kastike balsamietikasta ja tummasta siirapista.
Balsamikastike on helppo tehdä itsekin, sillä aineksia tarvitaan vain kaksi: balsamietikkaa ja tummaa siirappia. Öljyttömän kastikkeen mausteyllätyksenä toimivat rouhitut fenkolinsiemenet. Kuva: Helena Saine-LaitinenKun suolan ja pippurin kaveriksi rouhit aromaattisia fenkolinsiemeniä, saat maukkaan ja jääkaapissa pitkään hyvänä säilyvä tumman kastikkeen. Jos haluat kastikkeesta vähän paksumman, keitä seosta muutama minuutti miedolla lämmöllä.
Juustoinen salaatti paahdetuista kasviksista
3 annosta
Ainekset
- 1 (350 g) fenkoli
- 3 (300 g) porkkanaa
- 1 (200 g) palsternakka
- 1 (150 g) punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ dl kurpitsansiemeniä
- 2 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
Lisäksi
- 1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa tai fetaa
Balsamisiirappi
- 1 dl balsamietikkaa
- 1 dl tummaa siirappia
- 3 tl fenkolinsiemeniä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
- Huuhtele fenkoli, halkaise se ja poista kova kanta. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori porkkana, palsternakka ja sipulit. Paloittele kasvikset.
- Kumoa kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle öljy. Lisää suola ja pippuri. Kääntele mausteet kasvisten joukkoon. Ripottele päälle kurpitsansiemenet.
- Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä ja ovat napakan kypsiä.
- Sekoita kasvisten kypsyessä balsamisiirapin ainekset keskenään.
- Kumoa kasvikset laakealle vadille ja anna jäähtyä haaleaksi.
- Lusikoi tai murenna juustoa salaatin päälle. Pirskottele päälle vähän balsamisiirappia ja tarjoa loppu erikseen.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
