Valmista pullia uudella, hauskalla tavalla: Vaniljatäyte kruunaa herkun
Oletko nähnyt söpömpää, kuin pääsiäisen kukkapullat. Pullaleipuri pyöräyttää ne käden käänteessä.Kukkapullat ovat takuuvarma katseenvangitsija sekä kahvipöydän puheenaihe. Kukat ovat kuitenkin varsin peruspullia, vain hiukan eri tavalla muotoiltuina.
Kukkien keskustan voi täyttää vaniljakreemillä ennen paistamista, tai vaihtoehtoisesti paistamisen jälkeen vaniljarahkalla.
Pääsiäisen kukkapullat
10 kpl
- Ainekset
- 2½ dl maitoa
- ½ pkt (à 50 g) hiivaa
- 1 muna
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- ½ rkl kardemummaa
- 7–8 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita tai margariinia
- Voiteluun
- 1 muna
- Lisäksi
- raesokeria
- 1 prk (200 g) paistonkestävää vaniljakreemiä (esim. Valio Keittiön) tai vaniljarahkaa
- pääsiäiskarkkeja
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes se on pehmeää ja kimmoisaa. Vaivaa joukkoon lopuksi rasva. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä noin 5 minuuttia. Nosta taikina kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
Jaa kohonnut taikina 15 osaan ja jokainen näistä 6 palaan. Litistä 15 palaa leivinpaperin päälle kukkien keskustoiksi. Pyöritä loput palat palloiksi ja aseta jokaisen keskustan ympärille 5 taikinapalloa. Peitä liinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia.
Kun kukat ovat kohonneet, voitele terälehdet munalla ja ripottele päälle raesokeria. Lusikoi keskustoihin paistonkestävää vaniljakreemiä. Vaihtoehtoisesti voit täyttää keskustat paiston jälkeen vaniljarahkalla.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Viimeistele keskustat laittamalla kreemin tai rahkan päälle muutama pääsiäiskarkki.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



