Raparperia puskee nyt pihoissa: Näin hyödynnät sitä täydelliseen kalaruokaan
Graavattujen raparperin ja siian maut sopivat mainiosti yhteen. Voilla tai majoneesilla sipaistun maalaisleivän päällä ne vievät kielen mennessään.Raparperi puskee pihalla varsiaan, ja leipomisen lisäksi niitä riittää myös erikoisempiin kokeiluihin. Kokeile ohuiden raparperiviipaleiden graavaamista, ja tarjoa ne yhdessä graavatun siian kanssa. Herkullinen, uusi makuyhdistelmä.
Graavattua raparperia ja siikaa
4 annosta
Ainekset
- 1 (n. 250 g) siikafilee
- 1 rkl merisuolaa
- ½ tl sokeria
- 1 (n. 100 g) raparperinvarsi
- ¾ tl merisuolaa
- ½ tl sokeria
Valmistusohje
- Pyyhi siikafilee kuivaksi ja poista ruodot tarvittaessa. Jos käytät villiä järvisiikaa, niin pakasta se ennen graavausta -20˚ C lämpötilaan 24 tunniksi.
- Nosta kalafilee vuokaan nahkapuoli alaspäin ja ripottele päälle suola ja sokeri. Nosta jääkaappiin graavautumaan vähintään kahdeksi tunniksi.
- Poista raparperista lehti ja kuori varsi tarvittaessa. Leikkaa varsi hyvin ohuiksi viipaleiksi joko veitsellä tai mandoliinilla. Nosta viipaleet kulhoon ja lisää suola sekä sokeria. Kääntele, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti.
- Anna raparperien maustua noin tunti. Kääntele välillä ja valuta irtoavaa nestettä pois.
- Ennen tarjoamista pyyhi kalasta mausteet pois. Leikkaa kala vinottain ohuiksi viipaleiksi nahkaa myöten. Purista raparpereista nestettä pois ja kuivaa viipaleita pyyhkeellä.
- Tarjoa graavattu raparperi ja siika voilla tai majoneesilla voidellun saaristolaisleivän kanssa.
- Vinkki: Helpoin tapa viipaloida raparperi hyvin ohueksi on mandoliini, mutta jos sellaista ei ole käytössä, niin leikkaa viipaleet terävällä veitsellä mahdollisimman ohuiksi.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


