Makea omenastruudeli vie kielen mennessään – tätä kannattaa kokeilla!
Ohuen ohut taikina ja runsas täyte ovat rullalle kiepautetun omenastruudelin herkullisuuden salaisuus.Omenastruudeli
10–12 palaa
Ainekset
Taikina
- 4 dl vehnäjauhoja
- ¼ tl suolaa
- 1 kananmuna
- 1 dl vettä
- ½ dl rypsiöljyä
Täyte
- 3 (500–600 g) hapokasta omenaa
- 2½ dl keksejä tai piparkakkuja rouhittuna (tai korppujauhoja)
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 1 dl rusinoita
- 1 dl fariinisokeria
- 1½ tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl sitruunankuorta raastettuna
Sivelyyn
- 100 g voita sulatettuna
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistusohje
- Yhdistä jauhot ja suola. Sekoita joukkoon muna, kylmä vesi ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan levätä huoneenlämmössä täytteen valmistuksen ajan.
- Kuori ja kuutioi omenat. Rouhi keksit ja pähkinät. Sekoita omenat, keksi- ja pähkinärouhe, rusinat, sokeri, mausteet ja sitruunankuori keskenään.
- Kostuta työpöytä ja repäise päälle reilu pala leivinpaperia. Ripottele päälle jauhoja. Kauli taikina paperin päällä ohueksi levyksi, noin 30 × 45 cm.
- Sivele taikinalevylle puolet voisulasta. Levitä täyte taikinalevylle.
- Kääri struudeli rullaksi kääretortun tapaan leivinpaperia apuna käyttäen.
- Nosta rulla leivinpaperin päälle uunipellille saumapuoli alaspäin. Sivele voisulaa struudelin pintaan ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
- Tarjoa omenastruudeli lämpimänä sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



