Tätä kahvikakkua ei voi kutsua kuivakakuksi – niin mehevä siitä tulee
Miedon makuinen kesäkurpitsa yhdessä rypsiöljyn kanssa tekevät kahvikakusta supermehevän.Kesäkurpitsa-appelsiinikakku
noin 12 palaa
Ainekset
- 1 pieni (200–250 g) kesäkurpitsa (noin 4 dl raastettuna)
- 2 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 ps (75 g) mantelijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 2 tl appelsiininkuorta raastettuna
- 1½ dl rypsiöljyä
- 1 dl kevytkermaa
- ½ dl appelsiinimehua
Valmistusohje
- Voitele ja korppujauhota kahden litran vetoinen rengasvuoka.
- Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään.
- Sekoita kesäkurpitsa- ja appelsiininkuoriraaste muna-sokerivaahtoon. Lisää kuivat aineet vuorotellen rypsiöljyn kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon kevytkerma ja appelsiinimehu. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 t 10 min, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.
- Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Siivilöi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

