Perunamuusia voi käyttää myös näin: Kokeile erittäin maukasta paistosta, jota on pakko ottaa lisää
Perunasosepeiton alla piilottelee tomaattinen tacomaustettu papumuhennos. Kerros pepperoni-salamiviipaleita lisää ruokaisuutta.Paimenen paistos eli shepherd’s pie on brittien lahja maailmalle. Se on alun perin syntynyt keinoksi hyödyntää tähteitä. Kypsästä lampaan- tai karitsanlihasta tehdään muhennosmainen seos, johon lisätään sipulia, kasviksia ja mausteita. Ainekset levitetään vuokaan, päälle sivellään muhkea kerros aiemmalta aterialta jäänyttä perunasosetta ja vuoka kuumennetaan uunissa.
Paimenen papu-makkarapaistos
4 annosta
Ainekset
- 1 ps (105 g) perunamuusihiutaleita
- 6–7 dl nestettä
- nokare voita
- ripaus suolaa
Papumuhennos
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
- 2–3 lehtisellerin vartta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 ps (28 g) tacomaustetta
- 1 prk (400 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- ½ dl korianteria
- 1 limetti
- 50 g pepperoni-salamiviipaleita
Valmistusohje
- Valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä aterialta yli jäänyttä muusia (noin 7 dl) maidolla notkistettuna.
- Kuori ja silppua sipulit. Halkaise kirsikkatomaatit ja viipaloi lehtisellerit.
- Kuumenna öljy korkealaitaisessa paistokasarissa ja kuullota tacomausteseosta siinä hetken verran.
- Lisää kasariin sipulit, sitten sellerit ja tomaatit. Kumoa lopuksi joukkoon kypsät tölkkipavut kastikkeineen ja kuumenna.
- Mausta muhennos silputulla korianterilla sekä hyvin pestyn limetin mehulla ja kuoriraasteella. Tarkista maku.
- Voitele uuninkestävä vuoka. Kumoa papumuhennos vuokaan.
- Asettele salamiviipaleet vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
- Levitä perunamuusi peitoksi vuoan päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
- Koristele vuoka halutessasi korianterilla, limetti- ja chiliviipaleilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

