Tämä herkkukastike sopii täydellisesti salaatteihin – valmista trendikästä Green goddness-salaattia kotona
Suosikkisalaatiksi noussut Green goddess -salaatti on nimensä mukaan vihreistä vihrein – niin salaattiainesten kuin pestomaisen kastikkeenkin osalta.
Green Goddess eli ”vihreä jumalatar” on nimensä mukaisesti koottu vihreistä aineksista, ja kastikekin pyöräytetään samoista väreistä. Raikas salaatti maistuu sellaisenaan, mutta myös makkaran ja liharuokien kanssa. Kuva: Helena Saine-LaitinenAnna mielikuvituksen lentää ja käytä vaihtelevasti vihreän vihanneslaarin tuotteita, kuten varhaiskaalia, erilaisia napakoita salaattilaatuja, parsakaalia, paprikaa, herneitä tai kurkkua.
Salaatti sopii sellaisenaan kevyeksi lounaaksi, mutta myös aterian lisukkeeksi vaikkapa nachojen tai leipäkrutonkien kanssa tarjottuna.
Green goddess -salaatti
4–6 annosta
Ainekset
- 1 pieni (200 g) kesäkurpitsa
- ½ (150 g) kurkkua
- 1 (100 g) sydänsalaatti
- ½ ps (100 g) varsiparsakaalia
- 2–3 kevätsipulia
Green goddess -salaattikastike
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl sitruunamehua
- 1 dl mustaleimaemmentaaliraastetta
- 1 ps (65 g) käyttövalmista babypinaattia
- ½ ruukkua basilikaa
- ½ dl ruokaöljyä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl vettä
- noin 1 tl suolaa
Valmistusohje
- Huuhtaise kesäkurpitsa, kurkku ja salaatti. Paloittele ja kumoa salaattikulhoon.
- Paloittele huuhdellut varsiparsakaalit raakana tai halutessasi kevyesti kypsennettynä (mikrossa suolalla maustetussa vesitilkassa 2 minuuttia). Silppua kevätsipulit. Lisää kulhoon.
- Tee Green Goddess -kastike. Mittaa cashewpähkinät kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna liota noin 10 minuuttia, jotta pähkinät pehmenevät sopivasti. Valuta.
- Kuori sipulit ja paloittele ne pienemmiksi. Mittaa kaikki kastikkeen aineet tehosekoittimeen tai käytä monitoimikonetta.
- Kääntele kastike salaatin joukkoon tai siirrä se erilliseen kippoon. Tarjoa salaatti grillimakkaran kanssa tai liharuokien kaverina.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

