Käytä kuivahtanut leipä näin: Sadonkorjuusalaatti on täynnä makua
Sadonkorjuusalaatin ainekset tuovat mieleen italialaisen panzanellan. Pari päivää vanhat hiivaleivän kannikat sekä ylikypsät tomaatit ovat salaatin salaisuus.Sadonkorjuusalaatti
4 annosta
Ainekset
- 200 g mustakaalia
- 1 rkl öljyä
- 1 tuore valkosipuli
- 1 sipuli varsineen
- 4 avomaankurkkua
- 1 paprika
- 5 kypsää tomaattia
- 100 g tummia, kivettömiä oliiveja
- 2 viipaletta muutaman päivän vanhaa hiivaleipää
- nippu tuoretta basilikaa
- mustapippurirouhetta
Kastike
- 4 rkl oliiviöljyä
- 4 rkl valkoviinietikkaa tai vaaleaa balsamicoa
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
Valmistusohje
- Kuutioi sipuli ja valkosipuli. Riivi mustakaalin lehdistä keskiruoti pois ja suikaloi lehdet. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota lehdet nopeasti pannulla yhdessä valkosipuli- ja sipulikuutioiden kanssa. Anna jäähtyä.
- Leikkaa sipulin varret renkaiksi. Kuori ja leikkaa kurkut reilun kokoisiksi suikaleiksi. Pilko paprika. Kuutioi tomaatit.
- Leikkaa kuivahtanut leipä paloiksi ja kuumenna kuivalla pannulla, kunnes pinta saa väriä.
- Sekoita kastikkeen ainekset. Nostele kulhossa kaikki kasvikset ja puolet leipäpaloista sekaisin. Lisää kastike ja anna maustua hetki.
- Ennen tarjoilua lisää salaatin päälle loput leipäpalat, mustapippurirouhetta sekä runsaasti basilikanlehtiä. Tarjoa lisäksi savustettua kalaa, grillimakkaraa tai lihapullia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

