Arkinen peltiruoka ihastuttaa: Täyttävä herkku valmistuu helposti
Arki rullaa haasteineen, ja jotakin ruokaa olisi nopeasti saatava pöytään. Einesten ja valmisruokien sijaan helpot uunipeltiruoat selättävät nälän nopeasti.
Pekonilla, kananmunilla ja kasviksilla loihdit superhelpon ja herkullisen peltiruoan, joka häviää nälkäisiin suihin alta aikayksikön. Kuva: Sanne KatainenArkinen peltiruoka kootaan kasviksista, pekonista ja kananmunista. Ruoan muunneltavuuden takaavat kasvikset, joita voi vaihdella sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Myös fetan tilalla voi käyttää muita juustoja, esimerkiksi raastetta, sinihomejuustoa tai mozzarellaa. Pekonit ovat suolaisia, joten käytä lisättyä suolaa varovasti.
Nopea arkipelti
4 annosta
- Ainekset
- 3 porkkanaa
- 250 g parsakaalia
- 10 ruusukaalia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl yrttimaustesekoitusta
- ½ tl paprikajauhetta
- 10 kirsikkatomaattia
- 1 pkt pekonia
- 4 kananmunaa
- ½ pkt fetajuustoa
- ¼ tl chilihiutaleita
Valmistusohje
Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat pitkittäin neljään osaan ja katkaiset osat 2–3 palaan. Pese parsakaali ja lohko kukinnoiksi. Puhdista ja puolita ruusukaalit.
Sekoita kulhossa öljy ja mausteet. Lisää kasvikset, ja pyöräytä niin, että öljy levittyy kauttaaltaan.
Muodosta pekoneista leivinpaperin päälle pellille neljä ympyrää. Riko ympyröihin kananmunat. Ei haittaa, jos muna hiukan leviää pekonireunan alta. Levitä kasvikset pekoniympyröiden lomaan. Murustele kasvisten päälle feta ja viimeistele chilihiutaleilla.
Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, tai kunnes munat ovat hyytyneet ja kasvikset ovat syöntikypsiä. Tarjoa heti.
Vinkki: Pekoni ja feta ovat suolaisia, joten muuta lisättyä suolaa ei välttämättä tarvita.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

