Helpot pyörykät airfryerilla: Valmista lisäksi maukasta sitruunapastaa
Carbonaran tapaan valmistettavan sitruunaisen tagliatellen rinnalla maistuvat kalkkunanjauhelihasta valmistetut pyörykät.Pasta ja sitruunainen kastike valmistuvat pyöryköiden ollessa uunissa tai air fryerissa, ja sinulla on koko ruoka lautasella puolessa tunnissa.
Kalkkunapyörykät ja sitruunapasta
4 annosta
Ainekset
Pyörykät
- 400 g kalkkunanjauhelihaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl paprikajauhetta
- 1 kananmuna
- ½ dl korppujauhoja
Pasta
- 350 g pastaa, esim. tagliatellea
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ dl korppujauhoja
- ½ dl parmesaaniraastetta
- 1 valkosipulinkynsi
- ½–1 sitruunankuori raastettuna
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl ruohosipulia
- 3 kananmunaa
- 10 basilikanlehteä hienonnettuna
Valmistusohje
- Sekoita jauhelihan joukkoon muut aineet, anna turvota heti ja pyörittele pyöryköiksi. Kypsennä pyörykät joko air fryerissa 180-asteessa noin 15 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä noin 15 minuuttia.
- Keitä pasta al dente -kypsyyteen pakkauksen ohjeen mukaisesti.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää korppujauhot, parmesaani, hienonnettu valkosipuli, sitruunankuoriraaste ja -mehu sekä ruohosipuli. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti.
- Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää korppujauhoseos.
- Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta ja anna levätä minuutti. Kumoa kuuma pasta munaseokseen ja sekoita reippaasti, kunnes munamassa on muuttunut kastikkeeksi ja tarttunut pastaan. Jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää keitinvettä pienissä erissä koko ajan sekoittaen.
- Viimeistele hienonnetulla basilikalla ja tarjoa heti.
- Vinkki: Kalkkunan sijaan voit käyttää myös broilerinjauhelihaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


