Höyryävän lämpimät aamiaissämpylät kohoavat yön jääkaapissa – paista rapeakuoriseksi
Aamiaissämpylät paistetaan nimensä mukaisesti suoraan aamupalapöytään.Illalla jääkaappiin pyöritellyt sämpylät nostetaan huoneenlämpöön siksi aikaa, kun uuni lämpenee. Sämpylän pinta ei saa olla jääkaappikylmä, kun leivonnainen pannaan uuniin.
Aamiaissämpylät
14 kpl
- Ainekset
- 5 dl kylmää vettä
- ½ pkt (25 g) tuorehiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ rkl suolaa
- 2 rkl sokeria tai hunajaa
- noin 9 dl sämpyläjauhoja
Valmistusohje
Liuota hiiva veteen taikinakulhossa. Lisää öljy, suola, sokeri tai hunaja. Sekoita jauhot taikinaan.
Pyöritä taikinasta sileitä sämpylöitä leivinpaperin päälle pellille. Kohota hyvin peitettynä jääkaapissa noin 12 tuntia.
Ota sämpylät huoneenlämpöön ja laita samalla uuni kuumenemaan 225-asteiseksi. Paista sämpylöitä noin 20 minuuttia.
Vinkki: Laita taikina kulhossa hyvin peitettynä kylmään yöksi. Kaada aamulla pöydälle, anna lämmetä pulisen tuntia, pyörittele sämpylöiksi ja paista.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



