Thaimaalaisia makuja helposti kotikeittiöön – lempeä kookosmaito kesyttää mausteisen kastikkeen
Valmiskastikkeen avulla kanasta, kalasta tai tofusta syntyy todella aidon makuinen thaimaalainen ruoka ilman että tarvitset koko joukon maustevihanneksia inkivääristä sitruunaruohoon.
Thaimaalaiseen ateriakastikepurkkiin mahtuvat kaikki aidot maut – kookosmaito, inkivääri, valkosipuli, chili, korianteri ja limetti. Kuva: Sanne KatainenThai-kanakastike
4–5 annosta
- Ainekset
- 750 g broilerin ohutfileitä
- 2 rkl voita tai rypsiöljyä
- 1 prk (400 ml) Thai-ateriakastiketta (esimerkiksi Mrs. Cheng Panaeng Curry tai Yellow Curry)
- 100 g varsiparsakaaleja
- ½ paprikaa
- Lisäksi
- tuoretta korianteria
- limettilohkoja
Valmistusohje
Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. Kuivaa fileet talouspaperilla. Käytä fileet kokonaisina tai leikkaa ne suikaleiksi. Ruskista broilerit rasvassa korkealaitaisessa paistokasarissa.
Kaada joukkoon ateriakastike ja kuumenna. Lisää mukaan paloitellut varsiparsakaalit ja pilkottu paprika. Anna porista, kunnes kanafileet ovat kypsiä. Notkista tarvittaessa vedellä tai kanaliemellä.
Tarjoa kastike keitetyn riisin kera. Viimeistele tuoreella korianterilla ja limettimehulla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

