Kotimaa

Turkisliiton tutkimusjohtaja: Kaikkien minkkien lopettaminen koronan vuoksi Alankomaissa olisi poliittista peliä – "Siellä lopetetaan turkistarhaus muutenkin vuonna 2024"

Alankomaissa on noin 120 minkkitarhaa, joista tähän mennessä 25:llä on todettu koronavirustartuntoja.
Johannes Tervo
Alankomaissa lopetetaan turkistarhaus vuonna 2024. Arkistokuva.

MT uutisoi torstaina, että Alankomaissa on varauduttu jopa maan kaikkien minkkien lopettamiseen, jos turkistarhoilla ilmenee uusia koronavirustartuntoja elokuun puolenvälin jälkeen.

Tartuntoja on todettu Alankomaissa tähän mennessä 25 tilalla, ja jo yli miljoona minkkiä on lopetettu varotoimenpiteenä. Alankomaissa on yhteensä noin 120 minkkitarhaa.

Suomen Turkiseläinten Kasvattajain liiton tutkimusjohtaja Jussi Peura epäilee, että tapaukseen liittyy poliittista peliä.

"Siellä lopetetaan turkistarhaus muutenkin vuonna 2024, ja keskustelu on politisoitunut siten, että tarhaus lopetettaisiin mahdollisesti jo aiemmin. Jotkut tahot toivovat sitä", Peura kommentoi.

STKL:n toiminnanjohtaja Marja Tiura muistuttaa, että Alankomaiden alue, jossa tiloilla on havaittu koronavirustartuntoja minkeillä, on alue, jolla on paljon koronatartuntoja myös ihmisillä.

"Meillä Pohjanmaalla ei ihmisilläkään ole paljon tartuntoja. Hyvä näin."

Muokattu 31.7.2020 klo 10: Täsmennetty Alankomaiden viranomaisten harkitsemien laajempien minkkilopetusten aikataulua.

Lue lisää:

Koronatilanne eurooppalaisilla turkistarhoilla kärjistyy – jo yli miljoona minkkiä jouduttu lopettamaan, Alankomaissa varauduttu jopa maan kaikkien minkkien teurastukseen

Lue lisää

Yle uutiset: Etätyö- ja maskisuositukset jatkuvat Etelä-Karjalassa – koronatartuntoja todetaan nuorilla ja rokottamattomilla

THL: Alle 12-vuotias jatkossa koronatestiin, jos hänellä on oireita ja altistus on varmaa – samassa luokassa oleminen ei automaattisesti tarkoita sitä

Tehohoidon tarve junnaa itsepäisesti samoissa lukemissa – Sairaalahoidossa 93 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta

THL: Suomessa on todettu 391 uutta koronavirustartuntaa – toisen annoksen saanut 66 prosenttia rokotettavista