Kotimaa

Konstaapelia ammuttiin konepistoolilla käteen harjoituksessa Kajaanissa, kahdelle poliisille sakkoja

Harjoituksessa ammuttiin tarkoituksen vastaisesti niin sanottu kova laukaus, joka osui maalimiestä kämmeneen
Kaksi poliisia tuomittiin tapauksessa 40 päiväsakkoon. Kuvituskuvaa. Lehtikuva / Vesa Moilanen

Kainuun käräjäoikeus tuomitsi perjantaina kaksi poliisimiestä sakkoihin tapauksessa, jossa maalimiehenä toiminutta konstaapelia ammuttiin käteen harjoituksessa Kajaanin poliisiasemalla helmikuussa 2020.

Harjoituksen johtajana toiminut ylikonstaapeli sekä harjoitukseen koulutettavana osallistunut vanhempi konstaapeli kumpikin saivat tuomion tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja vammantuottamuksesta.

FX-simulaatioharjoituksessa oli tarkoitus käyttää vain FX-patruunoita sekä niiden käyttöä varten valmistetuilla konversio-osilla varustettuja aseita.

Harjoituksessa ammuttiin tarkoituksen vastaisesti niin sanottu kova laukaus, joka osui maalimiestä kämmeneen. Laukaus ammuttiin konepistoolilla, jota ei ollut konvertoitu ja jonka lippaassa oli kovia patruunoita.

Ylikonstaapeli oli luovuttanut konepistoolin ja patruunat vanhemmalle konstaapelille asepussissa ennen harjoituksen alkua. Kumpikaan ei tuolloin tarkastanut asetta ja patruunoita, tuomiossa sanotaan.

Oikeuden mukaan poliisit rikkoivat huolellisuusvelvoitteensa, kun he eivät tehneet asiaankuuluvia tarkastustoimia. Kumpikin tuomittiin 40 päiväsakkoon.

Lue lisää

Miksi poliisi epäilee metsästäjää törkeästä metsästysrikoksesta, kun tämä suojelee koiraansa ampumalla hyökkäävän suden?

Poliisihallitus varoittaa tuntuvista henkilöstöleikkauksista, jos poliisille ei löydy lisää rahaa

Yle uutiset: Poliisi etsi kadonnutta hillastajaa Inarissa

Naamioituneet ryövärit saivat saaliikseen jo toisen bensa-aseman maksuautomaatin – tekijät jäivät valvontakameran kuviin