Tiesitkö, että yhdestä kasvista saadaan kolmea eri pippuria
Aleksanteri Suuren henkilääkäri oli ensimmäinen pippureista kirjoittanut eurooppalainen.Intian rannikolla viihtyvä pippuriköynnös kasvattaa marjoja, joista voidaan tehdä kolmea eri pippuria. Maailman tunnetuimpiin mausteisiin kuuluva mustapippuria saadaan, kun pippurimarjat poimitaan raakoina ja kuivataan auringossa. Niiden kuoresta tulee silloin tummanruskea ja ryppyinen.
Valkopippurit taas ovat kypsiä marjoja, joiden kuoren punainen väri on liotettu pois. Viherpippurit ovat raakoja pippurimarjoja, jotka pakastekuivataan tai säilötään etikkaliemeen. Viherpippurin valmistustekniikan keksi Claude Terrail 1960-luvulla.
Euroopan varhaisimmat maininnat pippureista ovat Aleksanteri Suuren henkilääkärin Theofrastoksen 300 eKr. kirjoittamia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

