SPR palkitsi huuhkaajien kipparin Tim Sparvin ‒ ”kannustanut seuraajiaan huomaamaan heikommassa asemassa olevat niin lähellä kuin kaukanakin”

Juuri uransa päättänyt Tim Sparv on tuonut urheiluun uuden vaikuttamisen tavan, järjestö kiittää.
Tim Sparv kannustaa urheilijoita ottamaan kantaa. ” Urheilussa tehdään paljon isoja päätöksiä, joihin meillä urheilijoilla ei ole sananvaltaa”, hän toteaa.
Tim Sparv kannustaa urheilijoita ottamaan kantaa. ” Urheilussa tehdään paljon isoja päätöksiä, joihin meillä urheilijoilla ei ole sananvaltaa”, hän toteaa. Kuva: Juha Tamminen / SPL
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suomen miesten A-maajoukkueen Huuhkajien kapteeni Tim Sparv palkittiin Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksella. Suomen Punainen Risti (SPR) jakaa palkinnon vuosittain aktiivisesti inhimillisten arvojen puolesta puhuneille suomalaisille.

Reilu viikko sitten uransa päättänyt huippujalkapalloilija on hyödyntänyt urheilun tuomaa julkisuutta nostamalla keskusteluun yhteiskunnan vaikeita aiheita. Hän on esimerkiksi toiminut rasismia vastaan Punaisen Ristin rasisminvastaisella viikolla, tukenut Black Lives Matter -liikettä, saanut kansainvälistä arvostusta kiinnittämällä huomiota siirtotyöläisten oloihin sekä tuonut esiin jalkapalloilun tasa-arvokysymyksiä. Viimeksi hän on kannustanut tukemaan Ukrainan sodan uhreja.

"Esikuva-asemassaan Sparv on osoittanut johtajuutta myös pelikentän ulkopuolella ja kannustanut seuraajiaan huomaamaan heikommassa asemassa olevat niin lähellä kuin kaukanakin. Samalla Sparv on tuonut suomalaiseen urheiluun uudenlaisen vaikuttamisen tavan”, kiittää SPR:n pääsihteeri Kristiina Kumpula.

Palkittu kannustaa muitakin urheilijoita käyttämään ääntään.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Pitää löytää aihe, joka on lähellä sydäntä. Urheilussa tehdään paljon isoja päätöksiä, joihin meillä urheilijoilla ei ole sananvaltaa. Uskon, että tämä tulee muuttumaan, ja toivottavasti tulevaisuudessa urheilijat ovat päätöksenteossa selvästi isommassa roolissa”, Sparv toteaa tiedotteessa.

Inhimillinen kädenojennus -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1988.

Lue lisää