KIRJA Kolmas painos Metsän makuja
Kati Napan ja Simo Moision kirja Metsän makuja tarjoaa loppukesän ajankohtaisen kattauksen ruokaohjeita marjojen, sienien ja villiyrttien ystäville.
Vuosikymmen sitten ilmestyneestä kirjasta on äskettäin julkaistu kolmas painos.
Kirjan alussa on vinkkejä ja nopeita reseptejä kiireen keskelle. Aamun kuningatarkeitto syntyy, kun jääkaapissa yön yli sulaneita mustikoita ja vadelmia sekoitetaan kaupan valmiiseen mustikkakeittoon.
Metsämarjat saavat ansaitsemansa sijan terveysvaikutusten esittelyosuudessa. Ne ovat luonnon omia vitamiini- ja kivennäisainepillereitä, joilla voi taistella tauteja vastaan.
Kati Nappa on ilahtunut kirjan suosiosta. ”Suomalaiset marjat ovat mainiota superruokaa. On naurettava ajatus, että meille tuodaan jostain Intiasta ja Kiinasta superruokana mainostettuja tuotteita.”
Kirjan mustikkajuomaan on yhdistetty terveellinen ruis. Juomaan jauhetaan mustikan, raejuuston, maidon ja fariinisokerin lisäksi kuivaa ruisleipää.
Sieniä käytetään esimerkiksi muffineihin, pelmenikeittoon ja kaalilaatikkoon. Valmis ruisperunataikina nopeuttaa kantarelli-kukkakaalipiirakan tekoa. Nokkospallerot sopivat vaikkapa ahvenfileen kylkeen.
Kati Nappa on tv-työnsä ohessa julkaissut kaikkiaan kymmenkunta ruokakirjaa.
Tarja Halla
Kati Nappa ja Simo Moisio:
Metsän makuja. Otava 2015.
117 sivua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
