Agronomiliitto ja Loimu yhdistävät toimintojaan ‒ edunvalvonta työmarkkinoilla siirtyy Loimun alle, arvokiinteistöt jäävät Agronomiliitolle
Loimun 17 000 jäsenestä ja Agronomiliiton 5 700 jäsenestä muodostuu lähes 23 000 jäsenen liitto.
Agronomiliiton valtuuston puheenjohtaja Simo Tiaisen mukaan uusi yhteinen liitto vahvistaa molempien osapuolten edunvalvontaa. Kuva: Markku VuorikariAgronomiliiton valtuusto päätti ylimääräisessä kokouksessaan eilen perjantaina Agronomiliiton työmarkkinatoimintojen yhdistämisestä Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimuun. Loimun valtuusto hyväksyi toimintojen yhdistämisen jo aiemmin. Yhdistäminen tapahtuu 1.1.2026.
Agronomiliiton jäsenet liittyvät vuoden 2026 alussa Loimuun, joka toimii jatkossa myös ruoka-alan korkeasti koulutettujen asiantuntijoiden akavalaisena ammattijärjestönä. Liittyvät jäsenet saavat kaikki työ- ja virkasuhteisiin liittyvät neuvonta- ja lakipalvelut sekä urapalvelut Loimusta, Agronomiliitto ja Loimu kertovat yhteisessä tiedotteessaan.
Liiton hallitus ja valtuusto näkevät, että nykyisten jäsenten työmarkkina-asema tulee paremmin turvatuksi isommassa ammattiliitossa. Agronomiliiton valtuuston puheenjohtajan Simo Tiaisen mukaan uusi yhteinen liitto vahvistaa molempien osapuolten edunvalvontaa.
”Yhdessä saamme enemmän aikaan. Vahvemman yhteisen liiton avulla varmistamme jäsenillemme nykyistä paremman työmarkkina-aseman. Agronomiliiton jäsenet löytävät itselleen hyvän uuden kodin Loimusta”, Tiainen toteaa tiedotteessa.
Yhdistymisen myötä jäsenmäärän kasvaa myös Akava-yhteisössä. Loimun 17 000 jäsenestä ja Agronomiliiton 5 700 jäsenestä muodostuu lähes 23 000 jäsenen liitto. Loimu on Akavan yhdeksänneksi suurin jäsenjärjestö.
”Loimu toivottaa kaikki Agronomiliiton jäsenet ja jäsenyhdistykset tervetulleiksi luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden joukkoon. Ruoka-alan merkitys suomalaisen yhteiskunnan tukena, turvana ja tulonlähteenä kasvaa koko ajan. Yhdessä pystymme vielä vahvistamaan elintarvikealan ja sen asiantuntijoiden asemaa”, Loimun valtuuston puheenjohtaja Nella Heikinmäki sanoo.
”Yhdessä saamme enemmän aikaan.”
Työmarkkinatoimintojen yhdistymisen jälkeen Agronomiliitto ry jatkaa toimintaansa ruoka-alan asiantuntijoiden yhteisönä sekä Loimun jäsenjärjestönä. Yhdistymisen myötä Agronomiliitolla on enemmän voimavaroja ruoka-alan asiantuntijuuden, yhteiskunnallisen näkyvyyden ja tiedeperusteisuuden edistämiseen, tiedotteessa todetaan.
Agronomiliitto ry:n toimintaan kuuluvat jatkossa myös säätiöiden ja apurahatoiminnan järjestäminen sekä liiton omaisuuden hoitaminen. Agronomiliiton nykyinen omaisuus Agronomitaloineen ja metsätiloineen jää Agronomiliiton omistukseen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






