Ruokajärjestelmän huoltovarmuus huolestuttaa Agronomiliittoa
Ensisijaista on varmistaa, että suomalaisten lautasille päätyy ravitsevaa ja kestävästi tuotettua ruokaa, Agronomiliitto tähdentää.
Paahtoleipien paisto leipomossa on osa Suomen ruokajärjestelmän toimivuutta. Kuvituskuva. Kuva: Kari SalonenKeskiviikkona julkistetaan uudet ravitsemussuositukset. Agronomiliitto katsoo, että suositusten sisällä on hyvä korostaa suomalaisen ruokajärjestelmän kestävyyttä.
”Epävarmassa maailmantilanteessa on syytä varmistaa koko ruokajärjestelmän kattava huoltovarmuus ja ruokaturva kansalaisillemme. Samalla kannamme vastuuta yli maantieteellisten rajojen”, liitto toteaa tiedotteessa.
”Laadukkaan ja maukkaan suomalaisen ruoan ympärille on hyvä rakentaa vastuullisia suosituksia tieteeseen perustuen. Agronomiliitto kannustaakin kaikkia ruokajärjestelmässä ottamaan suositukset huomioon.”
Agronomiliiton valtuusto pitää ensisijaisena varmistaa, että suomalaisten lautasille päätyy ravitsevaa ja kestävin menetelmin tuotettua ruokaa.
Alan ammattilaisilla on koulutus, kokemus ja ymmärrys ruokajärjestelmän monimuotoisuudesta ja sen edistämisestä, Agronomiliitto tähdentää. Jäsenistö on liiton mukaan motivoitunut käyttämään osaamistaan kansanterveyden, ympäristön ja kansantalouden hyödyksi.
Ruokajärjestelmän suositusten takana on tutkijoiden vankka tutkimustyö ja kansainvälinen vertaisarviointi, liitto muistuttaa.
”Suositusten käyttöönotto ohjaa kestävää kehittämistyötä ruokakasvatuksen, keskeisten ruokapalvelujen ja tuotekehityksen näkökulmista.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




