Nyt rypsiporsaan kasvatuksessa ei saa käyttää lainkaan antibiootteja – "hinta noin 5 prosenttia normaalia parempi"
Tuotanto on myös soijavapaata.Sianlihan tuottaja ja MTK:n sikaverkoston puheenjohtaja Taru Antikainen kertoi perjantaina HK Scanin tilaisuudessa, että hänen tilallaan viime vuoden helmikuussa aloitettu sianlihan antibioottivapaa tuotanto on lähtenyt hyvin käyntiin.
"Ensimmäiset lihakilot vietiin heinäkuussa 2017, vientikohteina olivat huippuravintolat ja erikoisruokakaupat."
Jos siat sairastuvat, ne kyllä lääkitään antibiooteilla, mutta silloin lihaa ei myydä rypsiporsaana vaan tavallisena viljapossuna. Rypsiporsaita kasvatetaan nyt kymmenellä suomalaisella.
Kasvatuksessa ei käytetään myöskään ollenkaan soijaa. Rypsirehun ansiosta liha ja sen sisältämä rasva ovat pehmeämpiä.
Honk Kongissa HK:n rypsiporsasta myydään noin 30 eurolla kilo.
"Tuottajahinta on rypsiporsaan kohdalla noin viisi prosenttia normaalia parempi", Antikainen kertoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

