Munahyllyt tyhjenevät pääsiäisenä
Kananmunien kokonaiskulutus kasvoi viime vuonna 5,9 prosenttia.Pääsiäinen on erityisesti kananmunan sesonkiaikaa ja munahyllyt tulevat arvion mukaan tyhjenemään, ennustaa kananmunatalo Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka.
Hän nostaa esiin kananmunien kokonaiskulutuksen kasvun, joka oli viime vuonna 5,9 prosenttia. "Luku on yksittäisen elintarvikkeen kasvussa iso luku."
Torikan mukaan yritys aloittaa munien pakkaamisen kolmessa vuorossa ensi viikosta lähtien. Munax Oy:lla pakataan joka kolmas Suomessa tuotettu kananmuna.
"Suosittelemme hakemaan kananmunat ajoissa kotiin. Kananmuna säilyy kuitenkin hyvin myös pakkauksessa olevan parasta ennen -päivän jälkeen."
Kananmunan ihanteellinen säilytyslämpötila on 14 astetta. Koska nykyään meillä ei juuri ole vanhan ajan viileäkaappeja, niin jääkaappi on hyvä säilytyspaikka.
Ennen kaikkea kuitenkin tasainen säilytyslämpötila ja leivonnassa tietysti huoneenlämpöinen kananmuna on parempi, neuvoo Torikka.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


