Atria merkitsee tuottajatsianlihan arvo-osiin
Osasta Atrian sianlihapakkauksia näkee toukokuusta lähtien, millä tilalla liha on kasvatettu.
Aluksi mukana on vajaat 20 tilaa, mutta määrän toivotaan kasvavan pian.
Merkinnät aloitetaan arvo-osista kuten fileistä. Ensi jouluna alkuperätilan näkee myös kinkuista. Muita tuotteita merkintä ei toistaiseksi koske.
”Uskon, että jäljitettävyys tuo lisäarvoa koko sianlihan tuotantoketjulle. Tuottajatilamerkintä tuo suomalaiset maatilat lähemmäs kuluttajia ja antaa uskoa lihantuotannon jatkuvuuteen”, nivalalainen tuottaja Kari Saalasti sanoo Atrian tiedotteessa.
Yhtiö uskoo, että kiinnostus lähiruokaan ja alkuperätietoisuuden lisääntyminen kasvattavat kotimaisten tuotteiden suosiota.
Atria hankkii yli 40 prosenttia suomalaisesta sianlihasta. Tämä tarkoittaa noin miljoonaa sikaa ja 81 miljoonaa kiloa sianlihaa vuodessa. Kaikki sianliha tulee sopimustuottajilta.
Pääosa käytetään erilaisiin lihajalosteisiin, kuten makkaroihin ja leikkeleisiin.
Ennen sikaketjua Atria avasi broilerin alkuperää kasvatustilan kertovilla merkinnöillä.
Naudanlihasta ainakin arvo-osat ovat tulossa samaan tapaan jäljitettäviksi, kun yhtiön uusi nautateurastamo otetaan käyttöön.
TERHI TORIKKA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
