Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Jatkuva kasvatus on jopa tuplasti suositumpaa kuin hakkuutilastoista voisi päätellä
Lähiruoka
Historia ja perinne
|
Vaihtoehto temutukselle – joulumarkkinoilla voi ostaa lähiruokaa ja tukea paikallisia kädentaitajia
Lukijalta
Pekka Rusila
Kauppa
|
Lukijalta: Kaupan omiin merkkeihin puuttuminen haitaksi kotimaiselle ruoalle –lähiruoalle tarvitaan oma merkki
Piha ja puutarha
|
Lähiruokatilalla asiakas saa laittaa kädet multaan – ”Tästä onkin tullut paikallinen retkeilykohde”
Kolumni
Kimmo Lundén
Ruoka
|
Kokeilin graavata säyneä: Lopputulos yllätti
Ravintolat
|
Ei muovia tai turhaa hävikkiä: Ravintola Nollassa raaka-aineet tulevat 250 kilometrin säteeltä
Tilaajalle
Ruoka
|
Saimaan seudulle uusi sadonkorjuutapahtuma
Tilaajalle
Maatalousyrittäjät
|
Vierailijat ovat osa Iijoen luomutilan arkea – ”Tämä on ensisijaisesti toimiva maatila”
Tilaajalle
Pääkirjoitus
Juhani Reku
Ruoka
|
Kotimainen ruoka on teemapäivänsä ansainnut
Erä
|
Uusi hanke etsii keinoja saada enemmän riistaa ravintoloiden lautasille
Erä
|
Hyvästä riistaruoasta vastapainoa suurten peurakantojen kielteisille vaikutuksille
Tilaajalle
Ruoka
|
Viljelijästä ja opettajasta tuli krouvinpitäjiä – tarjolla lähiruokaa historiallisissa puitteissa
Tilaajalle
Kolumni
Maija Ala-Siurua
Ruoka
|
Pitääkö suomalaisissa ruokakaupoissa olla vuoden ympäri kaikki ne hedelmät ja vihannekset, joista pääsemme nauttimaan lomareissuillamme?
Radio ja TV
|
Pientuottajien löytäminen ei ole tavan kuluttajalle helppoa – voisiko toimittajat koota valtakunnalliseen appiin?
Ruoka
|
Lähiruokapäivä on maaseudun avointen ovien juhla – katso kaikki vierailukohteet
Yliö
Anna Mäkinen, Fanni Alavuotunki & Kirsi Viljanen
Kulttuuri
|
Yliö: Lähiruokapäivä on juhla suomalaiselle ruoantuottajalle ja maaseudulle
Ruoka
|
Lähiruokapäivä kasvaa kaksipäiväiseksi tänä vuonna –viime vuonna yli 70 000 vierailijaa
Tilaajalle
Ruoka
|
Suurin osa kertoo ostavansa suomalaista tukeakseen kotimaista tuotantoa – kesällä suositaan enemmän lähiruokaa
Arvio
Terhi Torikka
Ravintolat
|
Runsas järvikalatäyte kruunasi uuniperunan – pitkä karjalainen aamiainen jäi kiinnostamaan
Ruoka
|
Grill Room Hankasalmi nappasi Suomen parhaan hampurilaisravintolan tittelin
Tilaajalle
Ruoka
|
Tiedot kuntien lähiruokahankinnoista ovat kiven alla – ”Kotimaisuusaste voi olla osalla toimijoista arvio”
Tilaajalle
Lukijalta
Pekka Rusila
Kauppa
|
Lukijalta: Jokaiseen maakuntaan tarvitaan oma Heila-lähiruokatori
Matkailu
|
Vuoden lähiruokateko -palkinto ihastuttavalle taukopaikalle – nyt kannattaa pysähtyä
Ruoka
|
”Somekuvien kammottavien kouluruokien sijasta voitaisiin tarjota jotain, mikä tulee läheltä” – Sari Heliniltä kova vaatimus päättäjille
Ruoka
|
Nyt voit äänestää vuoden lähiruokatekoa – mikä näistä kuudesta ansaitsee mielestäsi palkinnon?
Lihantuotanto
|
Suoramyynti houkuttelee, mutta koettelee lampureita – ”Saatetaan panostaa oman jaksamisen kustannuksella”
Tilaajalle
Kulttuuri
|
Kekriä voi juhlistaa vaikka kurpitsakakulla tai nyyttäreillä – tietokirjailija kertoo, millaisia sadonkorjuujuhlan perinteitä hänellä on
Kasvintuotanto
|
Yli miljoona yrttiä ja salaattia vuodessa: Helsinkiin nousi 650 neliön vertikaaliviljelylaitos
Ruoka
|
Ruokavirasto haluaisi Lähiruokapäivästä kansallisen juhlan, joka näyttää mistä ruoka tulee ‒ ”Suurin osa ihmisistä on vieraantunut alkutuotannosta”
Tilaajalle
Yliö
Kaisa Vehmas, Minna Kulju & Anu Seisto
Maatalouspolitiikka
|
Nuoret uskovat lähiruoan merkityksen kasvuun
Tilaajalle
Luonto
|
Luonnon päivä avaa ovet luomutiloille – lauantaina pääset katsomaan karvalehmiä tai maistelemaan lähiherkkuja
Ruoka
|
Julkisissa hankinnoissa voidaan käyttää pelkästään kotimaista, mutta se vaatii kikkailua
Ruoka
|
Lasten pesäpalloleirillä panostetaan kotimaiseen ruokaan: ”Tässä ei menty halvimman mukaan”
Reseptit
|
Kesäinen ruohosipuli-juustokeitto syntyy kesän ensisadosta
Pääkirjoitus
Mari Ikonen
Matkailu
|
Kotimainen villiruoka on myös matkailuvaltti
Ruoka
|
Yläastelaisten lähiruoka vakuutti tuomariston – vuosittaisen Ruokavisan voitto Nöykkiön kouluun
Pääkirjoitus
MT toimitus
Ruoka
|
Kansallinen luomustrategia kaipaa päivitystä
Maatalous
|
”Luomu ei enää ole hitti, lähiruoka ajoi ohi” – suuren Citymarketin kauppias tietää, mitä kuluttaja haluaa viiden vuoden päästä
Tilaajalle
Ruoka
|
Vuoden lähiruokatekoa etsitään nyt – ehdokkaiden joukossa hamppua, hunajaa ja verkkokauppalihaa
Ruoka
|
Liha on julkisessa ruokailussa lähes aina suomalaista – kasvisruoka kuitenkin rokottaa kotimaisuudesta
Tilaajalle
Kulttuuri
|
Näin pariskunta sisusti vanhan osuusmeijerin amerikkalaisella vintagella ‒ kohtalo toi heidät Helsingistä Alavudelle
Ruoka
|
Aivan vahingossa toimitusjohtajaksi – Niina Jaakkola on tehnyt perhefirmassa kaikkea paitsi ajanut kuorma-autoa
Tilaajalle
Ruoka
|
Laari tuo lähiruoan lähemmäs kaupunkilaisia ‒ osta suoraan tuottajilta
Erä
|
Rikoskonstaapeli muutti maalle ja kiinnostui metsästyksestä – näin Kristiina Mikkilä pyrkii omavaraisuuteen
Ruoka
|
Lähituotteilla pääsy nyt myös kauas, kun K-ryhmä helpottaa niiden löytämistä ilmaisen digialustan avulla
Kasvintuotanto
|
TV-vinkki: Lähiruokakokki kokeilee elää niin kuin opettaa
Arvio
Harri Kallio-Kurssi
Ravintolat
|
Söin täällä: Riimilohta kelpaa maistella
Lukijalta
Tuula Pylväs
Ruoka
|
Lapsen kommentti pysäytti miettimään ruuan hintaa: ”Iskä osti kallista leipää”
Ruoka
|
Susivahinkojen piinaama luomulammastila avasi ovensa lähiruokapäivänä – ”Mielellään sitä tarjoaa ihmisille mahdollisuuden tutustua maaseudun elämään”
Ruoka
|
Valtakunnallinen lähiruokapäivä järjestetään ensi lauantaina – tutustu näihin tilakohteisiin lähellä kotiasi
Ruoka
|
Kysely: Suomalaiset haluavat ruuasta maksettujen eurojen jäävän omalle alueelleen
Ruoka
|
Rummutusta leivän, perunan ja muiden peruselintarvikkeiden puolesta jo yli 30 vuotta – Kauhajoen Hämes-Havusessa messutaan taas
Maatalous
|
Lähiruokapäivästä povataan ennätyksellistä – eniten järjestäjiä on mukana lähiruuan supermaakunnista
Politiikka ja talous
|
”Maanviljelijä on itse vastuussa omasta tuotannostaan” – Virossa maataloutta kehitetään jatkossakin markkinoiden ehdoilla
Tilaajalle
Kolumni
Lauri Hauru
Ruoka
|
Ei pelkkää myyntiä – lähiruokarenkaissa arvot ja ihmiset kohtaavat
Arvio
Janica Pörhönen
Ruoka
|
Söin täällä: Kauppahallissa nautittu muusi ja lihapullat ei petä – yksi asia jää kaihertamaan mieltä
Maatalous
|
Tilameijeri päihitti navetan laajentamisen: ”Miljoonien eurojen investointi ei kiinnostanut”
Tilaajalle
Ruoka
|
"Jokainen suupala on jonkun kasvattama tai keräämä” ‒ vuoden lähiruokateolla palkittu lammastila sai kiitosta ruuan alkuperän avoimesta näyttämisestä
Tilaajalle
Etelä-Savoon uusi lähiruuan verkkopalvelu – "Reko-toiminta Facebookissa on hiipunut rankasti"
Kauhajoen keskustaan nousi automaattinen maatilapuoti – paikalliset yrittäjät kertovat, mitä sen perustaminen maksoi ja miten uusi tapa myydä ruokaa toimii: ”Vähintään 10–15 vuotta tämä pelittää”
"Silloin melkein pyörryin!" – suomalaisen tekemä keittokirja valittiin Pariisissa kaikkien aikojen parhaaksi maailmassa
Kolumni
MT toimitus
Joutuuko lähiruoka alueuudistuksen uhriksi?
Mikkelin kaupunki aikoo tarjoilla tilaisuuksissaan jatkossa vain kotimaista ruokaa – lisäksi kertakäyttöastiat kiellettäisiin
Suomi virittelee vihreää yhteistyötä Yhdysvaltojen osavaltioiden kanssa – Minnesotan johto tapasi viime viikolla Suomen presidentin ja neljä ministeriä
K-ryhmän trendikatsaus: Suomalaisen ruuan arvostus kasvussa – alkuperämerkittyjen tuotteiden myynti kasvoi vuodessa yli 10 prosenttia
Näin kävi, kun polvijärveläiset tarjosivat lounaan vain oman maakuntansa antimista – Helsinki ei onnistu lähiruuassa mutta pienessä kunnassa on eri meininki
Turku ja Tampere eivät seuraa Helsingin esimerkkiä lihan tarjoilukiellossa – Pormestari Ikonen: "Meillä on maltillisempi linja"
Ilomantsin viljojen kuivaukseen riittää yksi kuivuri – Iivo-perinneruis antoi kohtuullisen sadon Joonas Potkoselle
Salon kouluissa syödään lähiruokaa – monitoimikeittiö Kimarassa valmistuu päivittäin noin 2 500 annosta
Lähiruoka ei ole aina maistunut suomalaisille — ulkomaista elintarviketta pidettiin ennen vanhaan lähes automaattisesti parempana
”Kova kysyntä lähellä tuotetuille elintarvikkeille” – ”Mitä uutta -hanke toi lähiruuan nettikaupan Ranualle”
Miltä kuulostaisi maatilavierailu, söpöt vasikat ja lähiruokalounas? Hämeessä lapsiperheen unelmatapahtuma
Kolumni
MT toimitus
Valtion suojelukarja syö lähiruuan
"Valtiovallan on sitouduttava tähän pitkäjänteisesti" – lähiruokaohjelma sai vuoteen 2025 asti yltävät tavoitteet
Kunnallinen keittiö päätti satsata laatuun ja osti omat lähinaudat
Miltä maistuu Häme? Maatiloja ja ruoka-alan toimijoita kannustetaan mukaan lähiruokatapahtumaan
Heikkilän Juustola ja varhaisperunafestivaali saivat ruokakulttuuripalkinnot
"Siitä tulee hyvä fiilis, kun ruoka tulee läheltä" – professori kannustaa suosimaan paikallista ruokaa
Kolumni
MT toimitus
Lampurit haluavat lainsäädännön joustot käyttöön
Kesäloman leirien ilmoittautuminen on alkanut – 4H-yhdistysten Ruokakoulun teema on tänä vuonna lähiruoka
Reko-myyjät pelkäävät koronarajoitusten tiukentumista: "Bisnes käytännössä loppuisi", sanoo leipämyyjä
Vanhasta parsinavetasta kuoriutui idyllinen maalaishotelli Jämsässä – koko tuotantorakennus kanaloineen ja talleineen hyödynnettiin majoitukseen, ravintolaksi ja saunaksi
Ruskan sävyttämiä kvinoapeltoja ja uutuusherkkuja tarjoavia ravintoloita – uusilla viljelykasveilla voisi elävöittää ruokamatkailua
Katso video: Kotitila kauppaa verkossa pientilojen lihaa – puodin tiskistä saa vuohenlihaa, joka kiinnostaa asiakkaita
Todellisen lähilihan tuotannossa eläimet säästyvät kuljetuksilta
Tässä on todellisen lähiruuan ravintola – paistiksi pääsevät strutsit ja possut ja kaikki ruoka on peräisin viereiseltä tilalta
Etelä-Savo hinkuu ruokamatkailualueeksi
Koronakevät synnytti kelluvat lähiruokamarkkinat – Ensimmäisenä lautta parkkeeraa tänään Puumalaan
Pientuottajiin keskittyvä Pieni Ruokakauppa moninkertaisti myyntinsä koronakevään aikana: "Kysyntää uusille tuottajille on"
Lihantuottaja ajaa 1 400 kilometriä, kun vie rotujauhelihaa Pohjois-Pohjanmaalta Helsinkiin – "Emme halua pettää vakioasiakkaitamme"
"Eihän tämmöisiä tuotteita kaupasta saa!" – lähiruoka innostaa Pohjois-Savossa
Lähiruoan kysyntä on nosteessa koronaviruksen vanavedessä – suoramyynti on koettu helpoksi ja turvalliseksi tavaksi tehdä ostoksia
Japanilainen MUJI ja Uudenmaan Ruoka Foodhub yhteistyöhön – Visiona kehittää sopimustuotantoa suoraan tuottajalta kuluttajalle
Ruokaasuomesta.fi lopettaa toimintansa 28.5.
Kolumni
Elina Hirvonen
Höpöhöpö-juttuja vai mahdollisuus?
Tuore tutkimus: Suomen tulee pitää kiinni omavaraisuudesta – murto-osa maapallon väestöstä pärjäisi lähiseutunsa ravinnolla
Farm to Restaurant -hanke kehittää palvelua, joka antaa ravintoloille tietoa lähiruuasta ja helpottaa sen tilaamista
Ruuan kotimaisuusaste julkisissa keittiöissä on kasvanut – Etelä-Pohjanmaa ja Satakunta pitävät lähiruuan hankinnassa kärkisijaa
Eggspress vältti konkurssin ja veti mukaan uusia yrittäjiä – "Ihan kunnollista kauppaa tulee"
Maaseutunuorten joulutulet roihahtivat valtateiden varsilla – "Haluamme kiittää suomalaisia siitä, että he ostavat kotimaista ruokaa"
Kolumni
MT toimitus
Maanviljelijät ja maidontuottajat kunniapaikalleen