Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Maatalous
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Hae
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Lehdet
Osastot
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Hevosmarkkinat
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt:
Syke: Lapin luonto muuttuu nopeasti ja osin peruuttamattomasti
MT Metsä:
Tämä on auringonnousun ala, sanoo sahayhtiö Pölkyn uusi toimitusjohtaja Jari Suominen
Ystävää etsimässä on uudistunut:
Avaa ovi uusille ystävyyksille omalla ilmoituksellasi
MT:n sovellus uudistui
Käytät uutta sovellusta - anna palautetta
Lähiruoka
Ruokavirasto haluaisi Lähiruokapäivästä kansallisen juhlan, joka näyttää mistä ruoka tulee ‒ ”Suurin osa ihmisistä on vieraantunut alkutuotannosta”
Ruoka
|
Ruoka
7.9.
Tilaajalle
Yliö
Kaisa Vehmas, Minna Kulju & Anu Seisto
Nuoret uskovat lähiruoan merkityksen kasvuun
Ruoka
|
Maatalouspolitiikka
1.9.
Tilaajalle
Luonnon päivä avaa ovet luomutiloille – lauantaina pääset katsomaan karvalehmiä tai maistelemaan lähiherkkuja
Maatalous
|
Luonto
20.8.
Julkisissa hankinnoissa voidaan käyttää pelkästään kotimaista, mutta se vaatii kikkailua
Uutiset
|
Ruoka
26.7.
Lasten pesäpalloleirillä panostetaan kotimaiseen ruokaan: ”Tässä ei menty halvimman mukaan”
Ruoka
|
Ruoka
3.7.
Kesäinen ruohosipuli-juustokeitto syntyy kesän ensisadosta
Ruoka
|
Resepti
9.6.
Pääkirjoitus
Mari Ikonen
Aarre |
Kotimainen villiruoka on myös matkailuvaltti
MT Metsä
|
Matkailu
29.5.
Yläastelaisten lähiruoka vakuutti tuomariston – vuosittaisen Ruokavisan voitto Nöykkiön kouluun
Ruoka
|
Ruoka
12.5.
Pääkirjoitus
MT toimitus
Kansallinen luomustrategia kaipaa päivitystä
Pääkirjoitus
|
Ruoka
6.3.
”Luomu ei enää ole hitti, lähiruoka ajoi ohi” – suuren Citymarketin kauppias tietää, mitä kuluttaja haluaa viiden vuoden päästä
Ruoka
|
Maatalous
4.3.
Tilaajalle
Vuoden lähiruokatekoa etsitään nyt – ehdokkaiden joukossa hamppua, hunajaa ja verkkokauppalihaa
Ruoka
|
Ruoka
28.2.
Liha on julkisessa ruokailussa lähes aina suomalaista – kasvisruoka kuitenkin rokottaa kotimaisuudesta
Ruoka
|
Ruoka
24.1.
Tilaajalle
Näin pariskunta sisusti vanhan osuusmeijerin amerikkalaisella vintagella ‒ kohtalo toi heidät Helsingistä Alavudelle
Lukemisto
|
Kulttuuri
18.1.
Aivan vahingossa toimitusjohtajaksi – Niina Jaakkola on tehnyt perhefirmassa kaikkea paitsi ajanut kuorma-autoa
Lukemisto
|
Ruoka
12.1.
Tilaajalle
Laari tuo lähiruoan lähemmäs kaupunkilaisia ‒ osta suoraan tuottajilta
Ruoka
|
Ruoka
6.1.
Rikoskonstaapeli muutti maalle ja kiinnostui metsästyksestä – näin Kristiina Mikkilä pyrkii omavaraisuuteen
MT Metsä
|
Erä
25.11.2022
Lähituotteilla pääsy nyt myös kauas, kun K-ryhmä helpottaa niiden löytämistä ilmaisen digialustan avulla
Ruoka
|
Ruoka
21.11.2022
TV-vinkki: Lähiruokakokki kokeilee elää niin kuin opettaa
Ruoka
|
Kasvintuotanto
12.11.2022
Arvio
Harri Kallio-Kurssi
Söin täällä: Riimilohta kelpaa maistella
Ruoka
|
Ravintolat
2.10.2022
Lukijalta
Tuula Pylväs
Lapsen kommentti pysäytti miettimään ruuan hintaa: ”Iskä osti kallista leipää”
Ruoka
|
Ruoka
2.10.2022
Susivahinkojen piinaama luomulammastila avasi ovensa lähiruokapäivänä – ”Mielellään sitä tarjoaa ihmisille mahdollisuuden tutustua maaseudun elämään”
Uutiset
|
Ruoka
10.9.2022
Valtakunnallinen lähiruokapäivä järjestetään ensi lauantaina – tutustu näihin tilakohteisiin lähellä kotiasi
Ruoka
|
Ruoka
6.9.2022
Kysely: Suomalaiset haluavat ruuasta maksettujen eurojen jäävän omalle alueelleen
Ruoka
|
Ruoka
3.9.2022
Rummutusta leivän, perunan ja muiden peruselintarvikkeiden puolesta jo yli 30 vuotta – Kauhajoen Hämes-Havusessa messutaan taas
Uutiset
|
Ruoka
1.9.2022
Lähiruokapäivästä povataan ennätyksellistä – eniten järjestäjiä on mukana lähiruuan supermaakunnista
Uutiset
|
Maatalous
24.8.2022
”Maanviljelijä on itse vastuussa omasta tuotannostaan” – Virossa maataloutta kehitetään jatkossakin markkinoiden ehdoilla
Maatalous
|
Politiikka ja talous
1.8.2022
Tilaajalle
Kolumni
Lauri Hauru
Ei pelkkää myyntiä – lähiruokarenkaissa arvot ja ihmiset kohtaavat
Mielipide
|
Ruoka
16.7.2022
Arvio
Janica Pörhönen
Söin täällä: Kauppahallissa nautittu muusi ja lihapullat ei petä – yksi asia jää kaihertamaan mieltä
Ruoka
|
Ruoka
10.7.2022
Tilameijeri päihitti navetan laajentamisen: ”Miljoonien eurojen investointi ei kiinnostanut”
Maatalous
|
Maatalous
3.7.2022
Tilaajalle
"Jokainen suupala on jonkun kasvattama tai keräämä” ‒ vuoden lähiruokateolla palkittu lammastila sai kiitosta ruuan alkuperän avoimesta näyttämisestä
Ruoka
|
Ruoka
7.4.2022
Tilaajalle
Etelä-Savoon uusi lähiruuan verkkopalvelu – "Reko-toiminta Facebookissa on hiipunut rankasti"
Maatalous
21.2.2022
Kauhajoen keskustaan nousi automaattinen maatilapuoti – paikalliset yrittäjät kertovat, mitä sen perustaminen maksoi ja miten uusi tapa myydä ruokaa toimii: ”Vähintään 10–15 vuotta tämä pelittää”
Uutiset
25.1.2022
"Silloin melkein pyörryin!" – suomalaisen tekemä keittokirja valittiin Pariisissa kaikkien aikojen parhaaksi maailmassa
Ruoka
13.1.2022
Kolumni
MT toimitus
Joutuuko lähiruoka alueuudistuksen uhriksi?
Mielipide
26.11.2021
Mikkelin kaupunki aikoo tarjoilla tilaisuuksissaan jatkossa vain kotimaista ruokaa – lisäksi kertakäyttöastiat kiellettäisiin
Ruoka
23.11.2021
Suomi virittelee vihreää yhteistyötä Yhdysvaltojen osavaltioiden kanssa – Minnesotan johto tapasi viime viikolla Suomen presidentin ja neljä ministeriä
Uutiset
22.11.2021
K-ryhmän trendikatsaus: Suomalaisen ruuan arvostus kasvussa – alkuperämerkittyjen tuotteiden myynti kasvoi vuodessa yli 10 prosenttia
Ruoka
17.11.2021
Näin kävi, kun polvijärveläiset tarjosivat lounaan vain oman maakuntansa antimista – Helsinki ei onnistu lähiruuassa mutta pienessä kunnassa on eri meininki
Ruoka
12.11.2021
Turku ja Tampere eivät seuraa Helsingin esimerkkiä lihan tarjoilukiellossa – Pormestari Ikonen: "Meillä on maltillisempi linja"
Uutiset
4.11.2021
Ilomantsin viljojen kuivaukseen riittää yksi kuivuri – Iivo-perinneruis antoi kohtuullisen sadon Joonas Potkoselle
Maatalous
16.9.2021
Salon kouluissa syödään lähiruokaa – monitoimikeittiö Kimarassa valmistuu päivittäin noin 2 500 annosta
Ruoka
5.9.2021
Lähiruoka ei ole aina maistunut suomalaisille — ulkomaista elintarviketta pidettiin ennen vanhaan lähes automaattisesti parempana
Ruoka
4.9.2021
”Kova kysyntä lähellä tuotetuille elintarvikkeille” – ”Mitä uutta -hanke toi lähiruuan nettikaupan Ranualle”
Ruoka
16.7.2021
Miltä kuulostaisi maatilavierailu, söpöt vasikat ja lähiruokalounas? Hämeessä lapsiperheen unelmatapahtuma
Maatalous
9.7.2021
Kolumni
MT toimitus
Valtion suojelukarja syö lähiruuan
Mielipide
28.5.2021
"Valtiovallan on sitouduttava tähän pitkäjänteisesti" – lähiruokaohjelma sai vuoteen 2025 asti yltävät tavoitteet
Ruoka
27.5.2021
Kunnallinen keittiö päätti satsata laatuun ja osti omat lähinaudat
Ruoka
18.5.2021
Miltä maistuu Häme? Maatiloja ja ruoka-alan toimijoita kannustetaan mukaan lähiruokatapahtumaan
Ruoka
5.5.2021
Heikkilän Juustola ja varhaisperunafestivaali saivat ruokakulttuuripalkinnot
Ruoka
14.4.2021
"Siitä tulee hyvä fiilis, kun ruoka tulee läheltä" – professori kannustaa suosimaan paikallista ruokaa
Ruoka
18.3.2021
Kolumni
MT toimitus
Lampurit haluavat lainsäädännön joustot käyttöön
Mielipide
8.3.2021
Kesäloman leirien ilmoittautuminen on alkanut – 4H-yhdistysten Ruokakoulun teema on tänä vuonna lähiruoka
Ruoka
2.3.2021
Reko-myyjät pelkäävät koronarajoitusten tiukentumista: "Bisnes käytännössä loppuisi", sanoo leipämyyjä
Maatalous
22.2.2021
Vanhasta parsinavetasta kuoriutui idyllinen maalaishotelli Jämsässä – koko tuotantorakennus kanaloineen ja talleineen hyödynnettiin majoitukseen, ravintolaksi ja saunaksi
Maatalous
10.12.2020
Ruskan sävyttämiä kvinoapeltoja ja uutuusherkkuja tarjoavia ravintoloita – uusilla viljelykasveilla voisi elävöittää ruokamatkailua
Maatalous
25.11.2020
Katso video: Kotitila kauppaa verkossa pientilojen lihaa – puodin tiskistä saa vuohenlihaa, joka kiinnostaa asiakkaita
Ruoka
9.11.2020
Todellisen lähilihan tuotannossa eläimet säästyvät kuljetuksilta
Ruoka
7.11.2020
Tässä on todellisen lähiruuan ravintola – paistiksi pääsevät strutsit ja possut ja kaikki ruoka on peräisin viereiseltä tilalta
Ruoka
7.8.2020
Tilaajalle
Etelä-Savo hinkuu ruokamatkailualueeksi
Ruoka
24.6.2020
Koronakevät synnytti kelluvat lähiruokamarkkinat – Ensimmäisenä lautta parkkeeraa tänään Puumalaan
Ruoka
24.6.2020
Pientuottajiin keskittyvä Pieni Ruokakauppa moninkertaisti myyntinsä koronakevään aikana: "Kysyntää uusille tuottajille on"
Ruoka
16.6.2020
Lihantuottaja ajaa 1 400 kilometriä, kun vie rotujauhelihaa Pohjois-Pohjanmaalta Helsinkiin – "Emme halua pettää vakioasiakkaitamme"
Maatalous
16.6.2020
Tilaajalle
"Eihän tämmöisiä tuotteita kaupasta saa!" – lähiruoka innostaa Pohjois-Savossa
Ruoka
15.6.2020
Tilaajalle
Lähiruoan kysyntä on nosteessa koronaviruksen vanavedessä – suoramyynti on koettu helpoksi ja turvalliseksi tavaksi tehdä ostoksia
Ruoka
15.6.2020
Japanilainen MUJI ja Uudenmaan Ruoka Foodhub yhteistyöhön – Visiona kehittää sopimustuotantoa suoraan tuottajalta kuluttajalle
Ruoka
13.6.2020
Ruokaasuomesta.fi lopettaa toimintansa 28.5.
Ruoka
21.5.2020
Kolumni
Elina Hirvonen
Höpöhöpö-juttuja vai mahdollisuus?
Mielipide
3.5.2020
Tuore tutkimus: Suomen tulee pitää kiinni omavaraisuudesta – murto-osa maapallon väestöstä pärjäisi lähiseutunsa ravinnolla
Maatalous
17.4.2020
Tilaajalle
Farm to Restaurant -hanke kehittää palvelua, joka antaa ravintoloille tietoa lähiruuasta ja helpottaa sen tilaamista
Ruoka
17.2.2020
Ruuan kotimaisuusaste julkisissa keittiöissä on kasvanut – Etelä-Pohjanmaa ja Satakunta pitävät lähiruuan hankinnassa kärkisijaa
Ruoka
4.2.2020
Eggspress vältti konkurssin ja veti mukaan uusia yrittäjiä – "Ihan kunnollista kauppaa tulee"
Ruoka
6.1.2020
Tilaajalle
Maaseutunuorten joulutulet roihahtivat valtateiden varsilla – "Haluamme kiittää suomalaisia siitä, että he ostavat kotimaista ruokaa"
Lukemisto
20.12.2019
Kolumni
MT toimitus
Maanviljelijät ja maidontuottajat kunniapaikalleen
Mielipide
29.11.2019
Lähiruoka ei ollutkaan ihan lähiruokaa - tuottajille tarjoiltiin islantilaista lammasta, vaikka MTK tilasi paikallista ruokaa
Maatalous
14.11.2019
Monipuolista ruokaa kohtuudella
Pääkirjoitus
7.10.2019
Kolumni
Kaarlo Kalliala
Moderni yhteiskunta teki selvää yhteisistä aterioista, mutta nyt palataan saman pöydän ääreen
Mielipide
8.9.2019
Multian kuntastrategiassa painotetaan lähiruokaa: "Suosimme kotimaisia ja lähellä tuotettuja elintarvikkeita aina, kun se on mahdollista"
Ruoka
1.9.2019
Sote-ruoka haastaa tuottajatkin
Pääkirjoitus
22.7.2019
Ilman henkilökuntaa toimivassa lähiruokakontissa voi tehdä ostoksia kellonajasta riippumatta
Uutiset
16.7.2019
Tilaajalle
Kaikelle Somerolla syötävälle lihalle tulee alkuperämerkintä
Ruoka
10.7.2019
Sikapitäjän Makkara ja Kalja luottaa kotimaiseen ja vierastaa piperrystä – "Mitä sitä oluesta puhumaan, sehän on kaljaa"
Lukemisto
5.7.2019
Yrittäjyys tulee tutuksi tekemällä
Pääkirjoitus
13.5.2019
Näyttelijä Elina Knihtilä kasvoi sukutilallaan maaseudun puolustajaksi – näin hän kertoi lapsuudestaan Kantrille vuonna 2011
Lukemisto
1.5.2019
Kolumni
MT toimitus
Arvostetaan suomalaista ruokaa ja sen tuottajaa
Mielipide
12.4.2019
Söin täällä: Tenojoen varressa ruoka ei kalpene maisemille
Ruoka
24.3.2019
Arktisten alueiden maatalous painii yhteisten haasteiden keskellä
Maatalous
22.3.2019
Lapissa tuotetaan kysyttyjä tuotteita – ”Pitäisi puhua lähiruuan sijaan Suomi-ruuasta”
Maatalous
19.3.2019
Vaalipaneelin selkeä viesti: Nuoret haluavat lähellä ja kestävästi tuotettua ruokaa
Maatalous
14.3.2019
Aitoolainen kyläkauppa suunnittelee oman kasvimaatuotannon aloittamista: "Kestosuosikkeja ja vähän vaikeampiakin, kuten vesimelonia"
Ruoka
3.3.2019
Kuka tai ketkä ansaitsevat Vuoden lähiruokateko 2019 -palkinnon? – ehdota palkinnonsaajaa
Maatalous
14.2.2019
Juvan Lähiapajan suosikkeja kuhafileet ja kyytön jauheliha – lähiruuan uusille tuottajille reilusti tilaa
Maatalous
9.2.2019
Söin täällä: Loistoruokaa tositarkoituksella
Ruoka
25.11.2018
Tutkimus: nuoret eivät ole tiedostavampia kuluttajia kuin vanhemmat
Maatalous
17.11.2018
Ministeri Leppä tamperelaisravintolan alkuperäsekoilusta: "Valitettava esimerkki"
Ruoka
9.11.2018
Tamperelaisen hotellin ravintola väitti virheellisesti tarjoavansa lähiruokaa – hotellinjohtaja: "Olemme todella pöyristyneitä"
Ruoka
7.11.2018
Kauppias lähellä tuottajaa
Pääkirjoitus
26.9.2018
Puhtaus ja jäljitettävyys ovat suomalaisen ruuan vientivaltteja
Ruoka
22.9.2018
Tilaajalle
Päijänteen lahnoista tehdään nyt kouluruokaa
Ruoka
17.9.2018
Tilaajalle
Entistä useampi kotieläintila myy suoraan kuluttajille
Maatalous
10.9.2018
Huittisissa puhuttiin ruuasta – tuottajien valta osuuskunnissa liian heikko
Ruoka
25.8.2018
Tilaajalle