Karjan syötäväksi kelpaavan biomassan määrä vähenee maailmassa ‒ ylilaidunnusta myös Euroopassa
Laidunnus on parhaimmillaan kestävä tapa tuottaa proteiinia alueilta, joiden viljely ei sovellu muuhun tuotantoon. Ylilaidunnus taas köyhdyttää maaperää ja lisää eroosiota.
Osaston luetuimmat
- Manner-Suomen kallein pelto löytyy Varsinais-Suomesta
- Voiko lupiinia syödä? Lupiini-nimen alta löytyy sekä myrkyllisiä että herkullisia kasveja – näin ne eroavat toisistaan, kertoo asiantuntija
- Tanskalainen holsteinlehmä teki maansa historiaa lypsämällä ennätysmäärän maitoa
- Vuohitilan lantala paloi pahoin — palon epäillään saaneen alkunsa itsestään syttyneistä olkipaaleista
- Noin 80 nautaa jäi liekkeihin navettapalossa Parikkalassa – ulkopuolinen hälytti pelastuslaitoksen, kun taivaanrannassa loimotti
- ATL suomii kovin sanoin jätelaitosta ASF:n levittämisestä: ”Ruokajätteen käsittely pöyristyttävää, vaarantanut Ruotsin sianlihantuotannon”
- Lammasteurastamot toivovat, ettei maisema-alojen vähennys vaikuta suuresti teurasmääriin ‒ ”Ei aihetta hysteriaan”