
HKScan kokeilee vastuullisuusviestintää virtuaalisen maatilan avulla
Virtuaalivierailulle pääsee älypuhelimella.
Virtuaalimaatilalla vieraillaan myös broilerikasvattamossa. Arkistokuva vasta kuoriutuneista broilereista, kuva ei ole virtuaalitilan materiaalia. Kuva: Rami MarjamäkiHKScan on luonut virtuaalisen Kariniemen broileria tuottavan tilan, jonka kautta asiakas voi oppia asioita broilerinlihan tuotantoketjusta.
Tavoitteena on viestiä tuotantoketjun vastuullisuudesta uudella tavalla.
"Kariniemen virtuaalitilalla haluamme tuoda läpinäkyvyyttä alkutuotantoomme. Avaamme sovelluksen avulla Kariniemen kotitilojen ovet ja kerromme tilojen arjesta ja niillä tehtävästä laajasta vastuullisuustyöstä. Tuotamme virtuaalitilalle säännöllisesti uutta aineistoa, jolla kuvataan muun muassa matkaamme kohti hiilineutraalia ruokaketjua HKScan-konsernin Zero Carbon ilmastosuunnitelman mukaisesti", sanoo HKScanin Suomen markkinointijohtaja Mikko Järvinen yhtiön tiedotteessa.
Virtuaalitila ei kuvaa yhtä oikeaa maatilaa, vaan se on kuvittaen toteutettu maatilan pihapiiri, jossa voi lisätyn todellisuuden keinoin kurkistaa muun muassa pellolle ja broilerihalliin. Kohteista avautuu lyhyitä videopätkiä, jotka on kuvattu muutamilla Kariniemen tuotantotiloilla. Otokset ovat lyhyitä ja informatiivisia. Jopa niin, että virtuaalivierailusta tulee jonkin verran tunne oppimateriaalista.
Tietoiskut käsittelevät muun muassa broilerien ruokintaa, tilojen hiili- ja vesijalanjälkien mittaamista, teknologiaa ja tuottajan arkea.
Virtuaalitilalle pääsee osoitteesta ar.kariniemen.fi. Sovellus on luotu käytettäväksi älypuhelimella.
Nykyinen versio on pilotti, jonka avulla kerätään kokemuksia jatkokehitykseen.
Juttua editoitu 17.1. klo 9.10. Korjattu tieto siitä, että sovellus on luotu käytettäväksi älypuhelimella, vaikka se myös tietokoneella avautuu.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
