New Scientist: Keinolihan valmistuksen päästöt nykyteknologialla jopa 25-kertaiset verrattuna naudanlihan tuotantoon
Laboratoriossa kasvatettavasta lihasta on saatava roimasti energiatehokkaampaa, jos siitä halutaan ympäristöä säästävä korvike perinteiselle lihalle.
Laboratoriossa kasvatettavan keinolihan tuottaminen ei ole vielä kannattavaa. Kuvassa käsitellään perinteistä lihaa. Kuva: Jaana KankaanpääLaboratoriossa valmistettu keinoliha on nykyteknologialla päästöhirmu. New Scientist -lehden mukaan sillä on 4–25-kertaiset ilmastopäästöt verrattuna naudanlihaan, koska valmistus nielee runsaasti energiaa.
Uutisen mukaan toistaiseksi naudanlihaa kannattaakin ennemmin korvata kehittämällä kasvi- tai sienipohjaisia, mahdollisimman vastaavia, pitkällekin jalostettuja tuotteita kuin kasvattamalla laboratoriossa eläinsoluja.
Ravinnealustalla kasvatettavan keinolihan päästöjen vähentäminen edellyttäisi, että sitä ryhdyttäisiin tuottamaan nykyistä energiatehokkaammin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



