Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Joulupäivä on lauha ja tuulinen – viikonloppuna luvassa voimakkaita tuulia
Tilaajalle
|
Kaiken menettäneet sisarukset saivat neljä hehtaaria peltoa Savosta – poikkeuksellinen rintamamiestalo kertoo toteutumattomista haaveista
Ruoka
Ruoka
|
Näin kauan jouluruoka säilyy hyvänä: Erityistä tarkkuutta vaatii yksi ruokalaji
Ruoka
|
Poro-osuuskunta tehosti logistiikkaa yhteistyössä Lapland Hotelsin kanssa
Tilaajalle
Ruoka
|
Keripukin estäjää syötiin sota-aikaan niin paljon, ettei se enää maistunut – nykyään superjuuresta näkee lähinnä joulupöydässä
Tilaajalle
Kolumni
Heli Lehtelä
Ruoka
|
”Kierrämme kinkkua kuin kissa kuumaa puuroa” – näin perhe saadaan kokoon sekunnin sadasosassa
Ruoka
|
Jos kinkkua jää yli, hanki valmiiksi nämä raaka-aineet: Saat täydellisen välipalan
Ruoka
|
Näillä ohjeilla joulukinkun paistaminen ja ajoitus onnistuvat varmasti: Ota avuksi kinkkukello
Ruoka
|
Poronlihan hintaan tyytymättömät tuottajat perustivat osuuskunnan – nyt omat porot eivät enää riitä kysyntään
Tilaajalle
Ruoka
|
Kysely: Liki kolmannes suomalaisista voisi viettää lihatonta joulua
Ruoka
|
S-ryhmän egyptiläisistä pakastemansikoista löytyi liikaa kasvinsuojeluainetta
Ruoka
|
Verkkouutiset: Näin jouluruokien hinnat ovat muuttuneet
Kolumni
Sari Essayah
Ruoka
|
Onnellisen ruuan maa
Ruoka
|
Toimiiko paistomittarisi oikein? Testaa se näin ja kinkun paistaminen onnistuu
Ruoka
|
Joulupöytään laitettiin parasta mitä tiedettiin – 1960-luvulle asti joulukinkku valmistettiin eri tavalla kuin nyt
Tilaajalle
Ruoka
|
Joulukinkun paisto-ohje – näin onnistut varmasti
Ruoka
|
Viime tipan herkut joulun kalapöytään: Yllätä ruokailijat näillä resepteillä
Tilaajalle
Ruoka
|
Glögin raaka-aineet ovat monet – ainakin näistä aineksista glögiä on Suomessa valmistettu
Tilaajalle
Ruoka
|
Jos joulupöydässä on kinkku, se on kotimainen – kinkun suosio ei osoita laantumista
Ruoka
|
Imelletty perunalaatikko onnistuu varmasti tällä laitteella: Ei voisi olla parempaa
Ruoka
|
Tuo vaihtelua joulupöytään: Nämä ruoat toimivat hyvin myös välipäivinäkin herkuteltaviksi
Tilaajalle
Kolumni
Nikke Kinnunen
Ruoka
|
Täydellinen välipala auttoi jaksamaan viime hetken jouluostoskarusellin
Ruoka
|
Kuinka paljon jouluruokaa tarvitaan? Näin jokaiselle riittää, eikä hävikkiä tule
Ruoka
|
Lidl vetää takaisin erän pipareita – saattaa sisältää muovia
Ruoka
|
Ota talteen kaikki joulun luottoreseptit: Perunalaatikko, kala, rosolli ja paljon muita
Ruoka
|
Perinteikäs leipomoyritys Sinuhe hakee konkurssia
Ruoka
|
Ruokastrategia: Ruuan tuotannon oltava kannattavaa ja kansalaisten voitava luottaa, että ruokaa saadaan kotimaasta kriisienkin keskellä
Tilaajalle
Ruoka
|
Näissä salaateissa yhdistyvät joulun maut, helppous ja ruokaisuus
Ruoka
|
Onko tässä paras paistomittari joulukinkulle? Kinkku uuniin ja sovellus ilmoittaa, kun se on valmis
Tilaajalle
Ruoka
|
Kaisu Anttonen avasi kahvilan lapsuudenkotiinsa vanhalle maitotilalle: ”Asiakkaan mummolan astiat voivat saada täällä uuden elämän”
Tilaajalle
Ruoka
|
Jouluisia makuja: Täydellinen kastike possulle ja kolme muuta herkullista reseptiä
Tilaajalle
Ruoka
|
HS: Rutto tuli Eurooppaan tuontiviljassa
Ruoka
|
Pikkujoulukausi lähestyy – Poimi tästä ohjeet joulunmakuisiin tarjottaviin
Ruoka
|
Sokerin hinta on alimmillaan vuosiin
Ruoka
|
Joulun viinisuositukset: Mikä on paras paritus kinkulle, kalalle tai riistalle?
Ruoka
|
Jos aloitat joulun ruokalahjojen valmistelun jo nyt, ota huomioon nämä Marttojen vinkit
Ruoka
|
Joulupöytään ostetaan paljon valmisruokia ja kalaa – laatikot hankitaan usein valmiina, kinkut ja kalkkunat siivupakkauksina
Ruoka
|
Ruokatoimittaja Anneli Pessala on nähnyt ruokakulttuurin muutokset – ”Kohta multaporkkanat ovat ihmisille ihan vieraita”
Tilaajalle
Kolumni
Laura Kuivalahti
Ruoka
|
Voi kauhistus: Joku laittoi isoäidin salaisen reseptin kotikaljapaketin kylkeen
Ruoka
|
Seinäjokinen Juha Heikkilä on teurastanut sikoja jo lähes 40 vuotta – ”Aluksi se oli enemmän käsityötä ihan suolestamisesta alkaen”
Ruoka
|
Järjestä upea itsenäisyyspäivälounas: 4 herkullista reseptiä
Tilaajalle
Ruoka
|
MTK:n Wallin Ruokatieto Yhdistyksen puheenjohtajaksi
Ruoka
|
Hollolassa valmistetaan maailmalla palkittuja marjaviinejä – uudella rahoituksella tuotanto voidaan jopa kymmenkertaistaa
Ruoka
|
Itsenäisyyspäivän alla kotimaisen ruuan myynti kasvaa jopa 50 prosenttia tavallisesta päivästä
Ruoka
|
Tiesitkö? Caesarsalaatti ei ole kotoisin Italiasta, vaan ihan toiselta mantereelta
Ruoka
|
Harva tuote taipuu leivän päälle, kastikkeeseen ja kakkuun, mutta tämä maitotuote pystyy siihen
Ruoka
|
Karkkipäivästä haittaa: Asiantuntija tyrmää tutun tavan ja suosittelee uutta mallia
Ruoka
|
Nämä reseptit kannattaa ottaa jo joulua varten talteen: Makeat herkut taateleista jälkiruoaksi tai kahvipöytään
Ruoka
|
Alkaako pakastin täyttyä hirvenlihasta? Näillä ohjeilla valmistat takuuvarmat ateriat arkeen ja juhlaan
Kolumni
Jukka Koivula
Ruoka
|
Makuaistikin muuttuu ‒ onko lapsuuden inhokista aikuisuuden herkuksi?
Ruoka
|
Kouluaterian hinta nousee mutta osuus opetuksen kustannuksista laskee: ”Se näkyy lautasella”
Tilaajalle
Ruoka
|
Kouluruoan hintaero yllättää – Millainen on yli kympin ruoka verrattuna alle kahden euron satsaukseen?
Ruoka
|
Nuorten ruokaraati laati suorapuheisen kannanoton
Ruoka
|
Kaakaon juominen lieventää istumisen terveysriskejä
Tilaajalle
Ruoka
|
Suomen kesä tekee kotimaisista sipuleista erityisen voimakkaita – sipuli-itkun välttämiseen on muutama niksi
Ruoka
|
Herkkuja säilötyistä metsäsienistä: 4 upeaa reseptiä
Tilaajalle
Ruoka
|
Ruokasuositukset näkyvät ostoskorissa – näiden tuotteiden kulutus on laskenut
Tilaajalle
Ruoka
|
Naudanjauhelihan saatavuudessa edelleen ongelmia – näin se näkyy hinnassa
Ruoka
|
Moni nuori jättää aamupalan väliin – vanhemman yllättävän yksinkertainen teko voi kääntää kelkan
Ruoka
|
Atrialle taas menestystä kansainvälisessä pihvikilpailussa − näin tuomaristo arvioi voittajaa
Ruoka
|
Oululaisen päiväkodin ruoasta löytyi kuollut hiiri – ruokaa ehdittiin tarjoilla noin 60 henkilölle
Ruoka
|
Mediat: Ruotsissa on myyty jo useanlaista hybridijauhelihaa – joukossa sekä hittejä että floppeja
Ruoka
|
Tästä kellarista olisi Muumimammakin ylpeä
Tilaajalle
Ruoka
|
Hapankalaa, hapatettuja papuja ja suolavettä perunoiden kanssa – suomalaisten ruokapöydistä on kadonnut vaikka mitä
Ruoka
|
Imanin ja Leenan kakkoskirja pursuaa herkullisia makuja
Ruoka
|
Vaihtelua pastaan? Kokeile näitä reseptejä ja ihastu
Tilaajalle
Ruoka
|
Kouluruuan kotimaisuuden lisääminen kaatui täpärästi Rovaniemellä – ”Lapset toivovat kuitenkin hedelmiä”
Tilaajalle
Ruoka
|
Idättäminen herättää siemenen ravintoaineet ihmisen haarukoitavaksi – suomalaisesta puhtaasta iduntuotannosta on haettu oppia jopa EU:hun
Tilaajalle
Ruoka
|
Tinskun keittokirja ei turhia koreile, ja hyvä niin – edullista ja helppoa arkiruokaa
Ruoka
|
Neljä ruokaohjetta isänpäivän juhlalounaalle – kukkakaalikeittoa ryydittää yllättävä mauste
Ruoka
|
Takaisinveto lastenruokapurkista – tarkista päivämäärä
Ruoka
|
Näin valmistat hämmästyttävän kauniin hedelmäleivoksen itse
Tilaajalle
Ruoka
|
Linnan juhlissa nähdään tänä vuonna itäsuomalaisia perinneruokia: Näitä herkkuja on tarjolla
Ruoka
|
Tunnetko erilaiset etikat? Ruokaan sopii moni, siivoukseen erityisesti yksi
Ruoka
|
Hedelmiä ja marjoja muistuttavat leivokset nousivat syksyn hittiherkuksi
Tilaajalle
Kolumni
Janiko Kemppi
Ruoka
|
Sata lässähdystä, sata ihanaa leipää – juurileipominen opettaa mielenhallintaa: Näin pääset liikkeelle
Analyysi
Nikke Kinnunen
Ruoka
|
”Syökää silakkaa”, sanoi jo Holkeri, mutta suomalaiset eivät syö – kelpaisiko silakka paremmin nepalilaisittain?
Tilaajalle
Ruoka
|
Metsähallitus sai luvan kalankasvatukseen Selkämerelle
Ruoka
|
Näin piilotat kasviksia leivonnaisiin ja teet niistä mehukkaampia: 4 yllättävää reseptiä
Tilaajalle
Ruoka
|
”Riski on tällä hetkellä hallittavissa” – Hesburger laajentaa Ukrainassa sodan varjossa
Tilaajalle
Ruoka
|
Perholan Juustola palkittiin Kultaisella Juustohöylällä
Ruoka
|
Lentävät lautaset jaettiin: Ruokakulttuuripalkinnot kotitalousopettajille, Turulle ja huippukeittiömestarille
Tilaajalle
Ruoka
|
Kesän ja joulun herkusta tuli ympärivuotinen mielihyvän tuoja ja välipala
Ruoka
|
Helsingin kinkkukielto voi laskea kouluruokailun suosiota, varoittaa Sikaverkoston puheenjohtaja
Tilaajalle
Ruoka
|
Hirveä ja peuraa: Neljä herkullista reseptiä, joilla onnistut
Tilaajalle
Ruoka
|
Söin täällä: Nautin elämäni parhaan ahvenannoksen vanhalla paloasemalla
Ruoka
|
Yhdestä hedelmävaa’asta kauppa joutui aikoinaan pulittamaan perheauton verran rahaa
Ruoka
|
Suomalaiset piirakat saivat ansaitsemansa juhlapäivän: Vietetään nyt ensimmäistä kertaa
Ruoka
|
Karkkimaiset korvapuustit auttavat hotelleja ehkäisemään aamiaisen hamstraamista
Ruoka
|
Neljä helppoa ja herkullista vuokaruokaa: Pelasta arki näillä resepteillä
Tilaajalle
Kolumni
Anniina Jokinen
Ruoka
|
Haalin keittiökaappiini ihmeellisiä välineitä, vaikka ne jäävät usein pölyttymään sinne
Ruoka
|
Kasvismakkaroista saa yhä puhua, sanoo kielenhuoltaja
Ruoka
|
Ilmainen hampurilaisateria houkutteli ennätysmäärän ruuantuottajia ja heidän perheitään Friends & Brgrs -ravintoloihin
Ruoka
|
Neljä erinomaista pataruokaa broilerista: Kokeile perinteisempää versiota tai jotain uutta
Tilaajalle
Ruoka
|
Linjaus kasvistuotteiden nimistä on Atriasta tervetullut – S-ryhmästä kasvismakkara ei johda harhaan
Tilaajalle
Ruoka
|
Onko mieleesi jäänyt lämpimiä muistoja tai kommelluksia leivän leipomisesta? Tutkijat keräävät kokemuksia
Ruoka
|
Suosikkimauste maistuu suomalaisille edelleen turhan hyvin – näin pienestä määrästä päivän suolakiintiö tulee täyteen
Tilaajalle
Ruoka
|
Kirkkonummi hommasi koululle margariiniannostelijoita 28 000 eurolla – tämän verran se tekee yhtä ruokailijaa kohden
Ruoka
|
Pikkuruinen ruusukaali kypsyy pikana: Anna ennakkoluuloille kyytiä näillä resepteillä
Tilaajalle
Ruoka
|
Tunnistatko kaikki kurpitsalajit? Ufokurpitsa ja spagettikurpitsa ovat veikeitä tuttavuuksia
Arvio
Heli Lehtelä
Ruoka
|
Söin täällä: Annos ei ollut sitä, miltä näytti – kulmakarvat kohosivat yllätyksestä
Ruoka
|
Etikkasäilöntä on kotikemiaa parhaimmillaan – näistä syistä etikka, suola ja sokeri säilyttävät vihanneksia pitkälle talveen