Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Maatalous
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Hae
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Lehdet
Osastot
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Hevosmarkkinat
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt:
Pekka Haavisto on rauhoitellut eurooppalaisten kollegojen huolia perussuomalaisista – ”Olen usein viitannut ulkoministeri Timo Soinin kauteen”
MT Metsä:
Nyt kannattaa hoitaa metsät kovaan kasvukuntoon
MT:n sovellus uudistui
Käytät uutta sovellusta - anna palautetta
Ruoka
Ruokavirasto varoittaa: Prismoissa myytävässä pakastepinaatissa metalliriski
Uutiset
|
Ruoka
7.6.
Iloisia uutisia kuluttajille: Ruuan hinta laski ja jatkanee laskuaan loppuvuotta kohti
Maatalous
|
Ruoka
5.6.
Tilaajalle
Valmistaudu kesän töihin näillä eväillä: 4 herkullista reseptiä
Ruoka
|
Ruoka
4.6.
Tutkimusten yllätystulos: Makeutusaineet eivät laihduta eivätkä ehkäise kansantauteja
Lukemisto
|
Ruoka
4.6.
Kolumni
Nikke Kinnunen
Vesi ja öljy ne yhteen soppii – tämä on oodi emulsiolle
Ruoka
|
Ruoka
3.6.
Alko korostaa terveyttä, kauppa kuluttajan etua – molemmat perustelevat kantaansa myös taloudella
Uutiset
|
Ruoka
3.6.
Tilaajalle
MT-Gallup: Alkon yksinoikeuksien poisto jakaa suomalaiset kahtia – tulotaso vaikuttaa selvästi kantaan
Uutiset
|
Ruoka
3.6.
"Sääliseiskoja” saanut Henri Alén tiesi jo yläasteella, että hänestä tulee kokki – hartain toive oli päästä kokkaamaan presidentille ja niinhän siinä kävikin
Ruoka
|
Ruoka
2.6.
Kolmannes vähemmän leipähävikkiä – Vaasan muutti merkittävästi leipätoimituksiaan
Ruoka
|
Ruoka
2.6.
Suomalaisten suosikkikesäruoka on peruna – tiedätkö, missä sitä kuluu eniten?
Ruoka
|
Ruoka
1.6.
Odan ilmoitus ei vaikuta merkittävästi markkinaan – päivittäistavarakaupan toimitusjohtaja uskoo ruoan verkkokaupan tulevaisuuteen
Ruoka
|
Ruoka
1.6.
4H:n Ruokakouluissa lapset pääsevät näkemään kuinka ruoka kulkee maatilalta pöytään
Ruoka
|
Ruoka
1.6.
Kolme helppoa herkkua valmistujaisiin – nämä piirakat valmistuvat nopeasti
Ruoka
|
Ruoka
31.5.
Oda lopettaa ruoan verkkokauppansa Suomessa: ”Hieno suoritus ei ollut tarpeeksi”
Ruoka
|
Ruoka
31.5.
Tullilta rapsahti tuontikieltoja alkoholittomille juomille – yli puolella tuotteista puutteelliset pakkausmerkinnät
Ruoka
|
Ruoka
29.5.
Arvio
Katja Lamminen
Söin täällä: Siikaa sitruunailmalla ja ginimarinoitua poroa Inarijärven rannalla
Ruoka
|
Ruoka
28.5.
4 ihanaa kakkua ylioppilasjuhliin, valmistujaisiin ja muihin kevään juhliin
Ruoka
|
Ruoka
28.5.
Näitä ruokia suomalaiset haluavat kesäjuhlapöytään – yhtä trendiherkkua ei ikinä otettaisi lautaselle
Ruoka
|
Ruoka
28.5.
Suomalaiskemisti kehitti ”taikalasin”, joka voi muuttaa koko viskimaailman
Ruoka
|
Ruoka
27.5.
Tilaajalle
Kolumni
Anniina Jokinen
Miten voisi estää ruokia pilaantumasta jääkaappiin? Toistaiseksi niksit ovat osoittautuneet turhiksi
Ruoka
|
Ruoka
27.5.
Säästä rahaa kesäjuhlien tarjoilussa: 5 vinkkiä
Ruoka
|
Ruoka
27.5.
Rapsakkaa ja mehukasta sen olla pitää, pohtii suomalainen salaattihyllyllä – salaattiyrittäjä ajattelee, että värikkäillä vihanneksilla voi ottaa ilon irti elämästä
Ruoka
|
Ruoka
27.5.
Siiri Angerkoskella on oma, erikoinen nimikkojuoma – Vesa Vierikko näytti, miten Loirin suosikkidrinkki oikeaoppisesti nautitaan
Ruoka
|
Ruoka
26.5.
Huolestuttava trendi korostuu ruokakaupoissa: Kallistunut ruoka saa tarttumaan epäterveellisempiin tuotteisiin
Ruoka
|
Ruoka
26.5.
Kolumni
Jouni Kemppainen
Suomalaiset muuttivat syömistään, eikä moni pidä sen seurauksista
Ruoka
|
Ruoka
26.5.
Suomalainen luomuvehnä on ykkönen: Raisiolaistislaamo valmistaa siitä vodkaa, joka kahmii palkintoja maailmalla
Ruoka
|
Ruoka
26.5.
Vesa-Matti Loirin kantapöytä vihittiin käyttöön – tällainen on taiteilijan oma nimikkoannos
Ruoka
|
Ruoka
25.5.
Näitä tuotteita Lidlistä ostetaan kesällä – kauppaketju ennustaa kesän hitit
Ruoka
|
Ruoka
23.5.
Selvitys lihan alkuperästä antoi huolestuttavia tuloksia Helsingissä – lähes puolella ravintoloista korjaamisen varaa
Ruoka
|
Ruoka
22.5.
Yliö
Anu Kaukovirta & Hanna-Maija Karikallio
Tutkijat: Ruoantuotanto tarvitsee yhteisen suunnan
Mielipide
|
Ruoka
22.5.
Tilaajalle
Kolumni
Terhi Torikka
Ryöppäämisen työläys unohtuu annoksen äärellä
Ruoka
|
Ruoka
21.5.
Parsa on uuden satokauden ensimmäisiä merkkejä, mutta kotimaisen parsan suosio on vielä pientä
Ruoka
|
Ruoka
20.5.
Eikö grilli kuumene kunnolla? Tarkista yksi tärkeä asia
Ruoka
|
Ruoka
20.5.
4 ruokaisaa salaattia, joilla nälkä lähtee varmasti
Ruoka
|
Ruoka
20.5.
Ensimmäinen kotimaisesta maissista valmistettu viski valmistui – maissi tulee suoraan Kirkkonummen pellolta
Ruoka
|
Ruoka
19.5.
Tapakouluttaja: Ei kännykkää kahvipöytään ‒ ”Maailman kiinnostavimman keskustelun pitäisi olla käynnissä tässä ja nyt”
Ruoka
|
Ruoka
18.5.
”Onhan tämä erikoista, että ruokajuomaa ei saa kaupoista” – MTK:n puheenjohtaja sallisi viinit vähittäiskaupoissa
Ruoka
|
Ruoka
18.5.
Juhlista tomaattiviikkoa: 4 syytä miksi tomaattia kannattaa syödä päivittäin
Ruoka
|
Ruoka
17.5.
Fazer kehitti suklaattoman suklaan – tältä erikoinen tuote maistuu
Ruoka
|
Ruoka
17.5.
Ruuan hinta Suomessa halpeni hieman viime kuusta — "Käänne on tapahtunut ja tulevina kuukausina hinta jatkaa laskuaan”
Uutiset
|
Ruoka
15.5.
Polvijärvi tarjoaa kouluruoan soppatykistä – tempaus valmistaa poikkeusoloihin
Ruoka
|
Ruoka
15.5.
Porokylän Leipomo täytti 40 vuotta – venäläisten ostotarjous yrityksestä ei mennyt aikanaan läpi
Ruoka
|
Ruoka
15.5.
Pääkirjoitus
MT toimitus
Luomuruuan kysyntä ja tuotanto hiipuvat
Pääkirjoitus
|
Ruoka
15.5.
Kahvipöydässä kursailulla on pitkät perinteet – Erityisesti Länsi-Suomessa siitä kehittyi suoranainen taiteenlaji
Ruoka
|
Ruoka
14.5.
Kolumni
Stiina Hovi
Mähjäbanaanit ovat parhaimmillaan leipänä ‒ helppo ja vähätiskinen vaihtoehto kuivakakulle
Ruoka
|
Ruoka
14.5.
Ruoan hinnan nousu ajaa luomumyyntiä alas ‒ näitä luomutuotteita suomalaiset suosivat
Ruoka
|
Ruoka
14.5.
Kolumni
Terhi Peltokorpi
13-vuotias lapseni haluaisi kesätöitä, mutta paikkoja ei ole tarjolla – toista oli lapsuudessani maatalon tyttönä
Mielipide
|
Ruoka
13.5.
Mehuhyllyllä käy nykyään kuhina, sillä juotavaa riittää joka lähtöön – inkiväärishottien suosiota ei alan ammattilainenkaan olisi osannut arvata
Ruoka
|
Ruoka
13.5.
Harmaalta näyttävä pelto kätkee vihreän aarteen – ”Kun maistat, niin tiedät miksi”
Ruoka
|
Ruoka
12.5.
New Scientist: Keinolihan valmistuksen päästöt nykyteknologialla jopa 25-kertaiset verrattuna naudanlihan tuotantoon
Maatalous
|
Ruoka
12.5.
Ruokavirasto varoittaa: Aamiaisleivissä kiviä ‒ hävitä tuote ja ole yhteydessä valmistajaan
Ruoka
|
Ruoka
12.5.
Yläastelaisten lähiruoka vakuutti tuomariston – vuosittaisen Ruokavisan voitto Nöykkiön kouluun
Ruoka
|
Ruoka
12.5.
Fazer muuttaa suositun kaurajuomansa reseptiä ‒kaurajuomia aletaan viedä ulkomaille
Ruoka
|
Ruoka
11.5.
Viinien tulo ruokakauppoihin voisi tarkoittaa Suomen valtionkassaan kymmenien miljoonien eurojen lovea ‒ Alkon toimitusjohtaja: Viinat tulisivat perässä
Ruoka
|
Ruoka
10.5.
Alkoholin kulutus Suomessa laskee – vain yksi tuoteryhmä nousi Alkossa plussalle
Ruoka
|
Ruoka
10.5.
Alkon toimitusjohtaja kertoo, miten viinit ruokakaupan hyllyillä vaikuttaisivat yhtiöön
Uutiset
|
Ruoka
10.5.
Mitä tapahtuu, kun lapset saavat poimia kasviksen tai hedelmän ostoskoriin? Suvi Luoman perheessä niin tehdään aina, ja siitä syntyy yllättäviäkin makuja
Lukemisto
|
Ruoka
9.5.
Yhteisen ruokapöydän toimikausi päättyi: Näin suomalaisen ruuan arvostuksen nosto onnistui
Uutiset
|
Ruoka
9.5.
Nämä ovat tämän kesän grillitrendit – aiotko itse kokeilla?
Ruoka
|
Ruoka
9.5.
Savonlinnan oopperajuhlat eivät ole pelkästään hyväksi alueelle, sanoo ravintolan Punkaharjulle avannut Sari Helin – ”Siinä on miettimisen paikka”
Uutiset
|
Ruoka
9.5.
Haribon karkkipusseissa metallinpaloja – hävitä karkit välittömästi
Ruoka
|
Ruoka
9.5.
Suomalainen syö katkarapuja 1,6 kiloa vuodessa ‒ kokosimme herkullisimmat reseptit yhteen
Ruoka
|
Ruoka
9.5.
Kolumni
Anni Takko
Arkiset asiat luovat turvaa – hyvän mielen saa heikoimpien auttamisesta
Mielipide
|
Ruoka
8.5.
Suurlähetystön kokki loihtii Suomi-herkkuja, mutta erityisesti yhden perusraaka-aineen puute harmittaa
Uutiset
|
Ruoka
7.5.
Tilaajalle
Ruokakasvatus ei katso oppiainerajoja, sanoo asiantuntija – kouluruokailustakin voisi saada enemmän irti
Ruoka
|
Ruoka
7.5.
Hyödynnä kaappiin jääneet hillot ‒ 4 makeaa reseptiä
Ruoka
|
Ruoka
6.5.
Kesäkahvila on monen unelma, mutta Suomen oikukas sää laittaa hanakasti kapuloita rattaisiin – maalaiskahvila haluaa erottua konstailemattomuudella
Lukemisto
|
Ruoka
6.5.
Tilaajalle
Kolumni
Maija Ala-Siurua
Paljosta voi luopua, mutta sitten tuli raja vastaan – perkolaattorini ja minä pidämme yhtä
Ruoka
|
Ruoka
5.5.
Hintojen nousun myötä kala, liha ja vihannekset jäävät hyllylle, ostoskoriin valitaan perunalastuja ja makeisia
Ruoka
|
Ruoka
4.5.
Punaisen lihan määrää ollaan vähentämässä rajusti ‒ ravitsemussuositukset uudistetaan
Ruoka
|
Ruoka
4.5.
FAO: Eläinperäiset tuotteet olennainen osa ruokavaliota
Maatalous
|
Ruoka
4.5.
Tilaajalle
Lukijalta
Laura Sares-Jäske, Laura Paalanen, Marjatta Selänniemi, Minna Kaljonen & Merja Saarinen
Lukijalta: Vastakainasettelua ruokakeskustelussa on syytä välttää
Mielipide
|
Ruoka
3.5.
Tilaajalle
Mummon-tuotteisiin käytetään vuodessa järjetön määrä perunaa – ”Ruokatuotanto pitää säilyttää Suomessa”
Ruoka
|
Ruoka
2.5.
Kaffa Roastery on vuoden kotimainen kahvipaahtimo ‒ tällä kahvilla voitto tuli
Ruoka
|
Ruoka
2.5.
Kun elämä muuttuu yhä kalliimmaksi, yksi tapa selviytyä on osata arjen taitoja, sanoo tuore kotitaloustieteen professori
Lukemisto
|
Ruoka
1.5.
Saatko ruoastasi tarpeeksi koliinia? Uusi vitamiini lisätään ravitsemussuosituksiin
Ruoka
|
Ruoka
1.5.
Klassinen lohi-sienipiirakka ‒ ota maukas resepti talteen
Ruoka
|
Ruoka
30.4.
Jäätelö maistuu suomalaiselle aina – ruokatrendit ovat löytäneet tiensä myös jäätelökioskeihin
Ruoka
|
Ruoka
29.4.
Kruunaa parsat Kape Aihisen silkkisellä hollandaisekastikkeella
Ruoka
|
Ruoka
29.4.
Valmista voileipäkakku täysin uudella tavalla – kulkee kätevästi mukana piknikille
Ruoka
|
Ruoka
28.4.
Kaksi mehevää voileipäkakkua ‒ kokeile savumuikulla tai parsalla
Ruoka
|
Ruoka
28.4.
Elintarvikkeita vedettiin pois kaupoista lähes 300 kertaa ‒ yhdessä tuoteryhmässä suuri muutos
Ruoka
|
Ruoka
28.4.
Pääkirjoitus
MT toimitus
Ruokaturvasta ja huoltovarmuudesta on huolehdittava itse
Pääkirjoitus
|
Ruoka
28.4.
Cava sopii mainiosti samppanjan ystävänkin kuplivaksi ‒ yksi suuri ero supersuosittuun proseccoon
Ruoka
|
Ruoka
27.4.
Näin huollat kaasugrillin ja säästät rahaa: ”Tämä on tärkein asia, joka jää monelta tekemättä”
Ruoka
|
Ruoka
27.4.
Tilaajalle
Keliaakikko, säästä rahaa: 100 uutta reseptiä, valmiit viikkoruokalistat ja paljon vinkkejä
Ruoka
|
Ruoka
25.4.
Vuoden ruokatoimittajapalkinto myönnettiin Ruokatoimittajat ry:lle ‒ takana jo 55 vuotta ruokakulttuurin eteen tehtyä työtä
Ruoka
|
Ruoka
24.4.
Kolumni
Harri Kallio-Kurssi
Lomamatkan muisto: Salakuljetettu kahvi on aivan parasta
Lukemisto
|
Ruoka
23.4.
Arvio
Riitta Mustonen
Söin täällä: Ämmilässä kuin mummolassa
Ruoka
|
Ruoka
23.4.
Kelmu auttaa vähentämään ruokahävikkiä ja leivinpaperi säästää hermoja ja tiskiainetta
Ruoka
|
Ruoka
23.4.
Ruoka on huono palkinto lapselle, sanoo asiantuntija – aikuisen kannattaa tarkkailla omaa käytöstään ruuan parissa
Ruoka
|
Ruoka
22.4.
Valmistaudu vappuun vuoden roseeviinillä – katso viinilehden voittajat
Ruoka
|
Ruoka
22.4.
Arvaatko, mistä maasta tulee maailman paras kahvi? Paahtimoiden ykkönen löytyy Lappeenrannasta
Ruoka
|
Ruoka
21.4.
Valmista värikäs kevätmenu Kape Aihisen ohjeilla: 3 herkullista ruokalajia
Ruoka
|
Ruoka
21.4.
Kape Aihisen uusi keittokirja tarjoaa kaikille onnistumisen tunteita – 3 ruokalajin upeat ateriat jaettu neljälle vuodenajalle
Ruoka
|
Ruoka
20.4.
Olut maistuu suomalaisille yhä vähemmän – ravintoloissa se kuitenkin uppoaa
Ruoka
|
Ruoka
20.4.
PTT: Ruuan hinta nousee edelleen yleistä kustannustasoa nopeammin, mutta viimevuotista hitaammin
Maatalous
|
Ruoka
18.4.
Kolumni
Piia Lehojärvi
Kuolenko lihansyöntiin?
Ruoka
|
Ruoka
18.4.
Pekka valmistaa Lammilla sahtia satojen vuosien reseptillä ‒ tällaista ainutlaatuinen juhlajuoma on
Ruoka
|
Ruoka
17.4.
Tilaajalle
Maailman paras drinkkivodka tulee Raisiosta
Ruoka
|
Ruoka
17.4.