”Luvassa pitkä ja makoisa kausi” – tämä kesäherkku kypsyy valmistujaisjuhliin
Lämmin kevät saa kotimaisen tunnelimansikan kypsymään niin, että sitä voidaan tarjota valmistujaisjuhlissa.Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry kertoo tiedotteessaan kotimaisen mansikan valmistuvan valmistujaisjuhliin.
”Mansikan satokausi on pidentynyt huomattavasti, kun mansikkaa viljellään sekä kasvihuoneissa että kasvutunneleissa”, yhdistys avaa tilanteen taustoja.
Viime vuonna kasvihuoneissa ja kasvutunneleissa viljeltiin Suomessa mansikkaa jo yli 75 hehtaarin edestä.
Tämän kevään lämpimien säiden takia tunnelimansikkaa kypsyykin jo runsaasti, yhdistys kuvaa.
”Suomessa pitkän päivän olosuhteissa mansikasta tulee erityisen aromikasta ja makeaa. Luvassa on siis pitkä ja makoisa mansikkakausi.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






