Vastaa kyselyyn: Ruralia selvittää luomun ja tavanomaisen tuotannon eroja
Ruralia-instituutti toivoo luomuviljelijöiden vastaavan kyselyyn. Se toimii pohjana kartoitettaessa luomu- ja tavanomaisen tuotannon taloudellista merkitystä.
Luomulihan kulutus on kasvussa. Ruralia-instituutti selvittää, tuottaako kuluttajien kiinnostus myös toimeentuloa. Kuva: Markku VuorikariHelsingin yliopiston Ruralia-instituutissa tarkastellaan luomutuotannon alue- ja kansantaloudellisia vaikutuksia.
Uusi tieto auttaa tuottajia ja päättäjiä päätöksenteossa sekä toimenpiteissä, kun arvioidaan siirtymistä tavanomaisesta tuotannosta kohti luomutuotantoa tai luomun käyttöä, kertoo projektipäällikkö Leena Viitaharju Ruralia-instituutista.
Verkkokyselyllä selvitetään muun muassa luomutuotannon kustannuksia, kysyntää sekä tuotannon nykytilannetta ja tulevaisuuden näkymiä.
Tuloksista lasketaan ennusteita luomutuotannon taloudellisia vaikutuksia, jotka kohdistuvat kansantalouden ja kaikkien Suomen maakuntien elinkeinoelämään ja työllisyyteen. Vastaavia laskelmia on Ruralia-instituutissa tehty muun muassa lähiruuan käytöstä julkisella sektorilla.
Siirry verkkokyselyyn.
Kaksivuotista tutkimushanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö ruokaketjun toiminnan edistämisen –varoista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
