OP myöntää blogitekstin lähteet kiistanalaisiksi
Tarkoitus ei ollut loukata ketään, korostaa sisällöistä vastaava johtaja.
Maidontuotannossa olevien nautojen rehunkulutuksesta yli puolet tulee nurmirehusta. Kuva: Jaana KankaanpääOP on saanut paljon asiakaspalautetta blogitekstistä, joka käsitteli kasvissyöntiä ja lihansyönnin aiheuttamia ympäristöhaittoja, kertoo OP:n Sisältöstudion johtaja Lotta Ala-Kulju.
MT kertoi tänään kirjoituksesta, jossa kehotettiin vähentämään lihaa ruokavaliossa. Teksti sisälsi useita virheitä ja epätäsmällisyyksiä, ja se poistettiin OP:n sivuilta pääjohtaja Reijo Karhisen määräyksestä.
"Tarkoituksemme ei ollut loukata ketään. Ymmärrämme, että jutun muotoilu on ollut kyseenalainen ja lähteet osin kiistanalaisia", Ala-Kulju toteaa.
"Kyseessä ei ollut OPn kannanotto ja op.mediassa käsitellään erilaisia näkökulmia ja ajankohtaisia aiheita laajasti."
Blogitekstin lukenut MTK:n maitoasiamies Leena Ala-Orvola hämmästelee tekstissä esitettyjä väitteitä, joiden mukaan eläinkunnan tuotteista luopuminen säästäisi talouden voimavaroja.
Voimavaroja säästyisi kirjoittajan mukaan, jos karjan ravintona käytetty soija, vilja ja rypsi jalostettaisiin rehukäytön asemesta ihmisravinnoksi.
Ala-Orvola muistuttaa, että maidontuotannon rehunkulutuksesta yli puolet tulee nurmirehuista, joita tuotetaan lähes kolmanneksella Suomen peltoalasta.
"Kiitos nautakarjatalouden, tämäkin voimavara voidaan pitää tehokkaassa käytössä, tuottamassa ravitsemuksellisesti korkeatasoista ruokaa", Ala-Orvola korostaa.
"Soijaa maitotiloilla ei käytetä juuri lainkaan. Sen sijaan karjatiloilla voidaan käyttää hyväksi elintarviketeollisuuden sivuvirtoja ja viljaa, joka ei leipoutuvuusominaisuuksiensa puolesta täytä leipäviljan vaatimuksia."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
