Valio sulkee Kauhavan tehtaan – härkäpavut lähtevät Pohjois-Karjalaan
Raisiolta vastikään ostettu Kauhavan tehdas suljetaan aikaisintaan vuoden lopulla. Sulkeminen koskee tehtaan koko henkilöstöä.
Härkis on vaihtanut omistajaa pariin kertaan: Verso Foodilta Raisiolle vuonna 2021 ja tänä vuonna Raisiolta Valiolle. Kuva: Markku VuorikariValio siirtää Raisio Oyj:ltä maaliskuussa 2025 ostamansa Kauhavan tehtaan toiminnot tehtaalleen Joensuuhun. Kauhavalla valmistetaan Härkis ja Beanit -härkäpaputuotteita. Paikalla työskentelee 11 henkilöä ja sulkeminen koskee koko henkilöstöä.
Suunnitelman mukaan tehdas suljetaan aikaisintaan kuluvan vuoden loppupuolella. Valion tuotantolaitoksista ja logistiikasta vastaavan johtaja Juha Penttilän mukaan Valio pyrkii tukemaan Kauhavan työntekijöiden uudelleentyöllistymistä joko yhtiön sisällä tai sen ulkopuolella.
”Tehtaalla työskentelevien ja heidän perheidensä näkökulmasta on aina erittäin ikävää sulkea tehdas ja vähentää henkilöstöä”, Penttilä harmittelee tiedotteessa.
Joensuuhun tuodaan enemmänkin Valion maito- ja kasvipohjaisten tuotteiden valmistusta, kun Kauhavan härkäpapulinjaston lisäksi Pohjois-Karjalaan ollaan siirtämässä Vantaan tehtaan tuotantoa. Vantaalta Joensuuhun siirtyvät ainakin juustoviipaleiden ja -raasteiden sekä Mifu-, Oddlygood- ja Veggie -tuotteiden valmistus.
Nykyisellään Joensuun tehtaalla valmistetaan noin kolmannes kaikista Valion juustoista. Tehtaan vuosittainen tuotantomäärä on noin 25 miljoonaa kiloa juustoharkkoja, kuluttajapakattuja juustoja ja tuorejuustoja. Lisäksi tehtaalla valmistetaan maitojauheita. Joensuussa työskentelee noin 200 henkilöä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




