Apetitin tulos pieneni hieman – toimitusjohtaja toivoo lisää kotimaista rypsiä ja rapsia
Apetitin toimitusjohtaja Esa Mäki korostaa suomalaisten öljykasvien viljelyn merkitystä huoltovarmuudelle. Hän painottaa, että avomaan kasvisten satokauden onnistumisen ratkaisee se, millaisissa oloissa loppusyksyn nostot tehdään.
Vaikka kotimaisten öljykasvien sato on suurin sitten vuoden 2018, se ei edelleenkään riitä Apetitin tarpeisiin. Kuva: Viestimedian arkistoElintarvikekonserni Apetitin tammi–syyskuun tulos oli 5,3 miljoonaa euroa, mikä on miljoonaa euroa vertailukautta vähemmän. Jatkuvien toimintojen liikevaihto laski edellisvuodesta ollen 120 miljoonaa euroa. Liiketulos nousi 6,9 miljoonaan euroon.
”Ruokaratkaisujen liiketulos kasvoi selvästi vuoden takaisesta ja Öljykasvituotteiden tulos oli viime vuoden tasolla”, toteaa Apetitin toimitusjohtaja Esa Mäki tiedotteessa.
Kotimaista rypsiä ja rapsia korjataan tänä vuonna Luonnonvarakeskus Luken arvion mukaan 58 tuhatta tonnia, mikä on 40 prosenttia viime vuotta enemmän.
”Suunta on hyvä, mutta toivomme rypsin ja rapsin viljelyalan ja satomäärien nousevan edelleen. Nykyinen taso ei kata Apetitin tavoittelemaa kotimaisen raaka-aineen vuotuista määrää. Kotimaisten öljykasvien kestävä viljelytaso on huoltovarmuuskysymys”, Mäki sanoo tiedotteessa.
Avomaan kasvisten satokauden Mäki kertoo edenneen hyvin. Apetit on käsitellyt pakasteherneitä aiempia vuosia suuremman määrän, ja pitkään jatkunut lämmin sää edesauttoi juuresten kasvua.
”Satokauden lopullisen onnistumisen määrittävät loppusyksyn nosto-olot ja jalostuskelpoisuuden säilyminen pakastamiseen asti.”
Apetitin Kantvikin kasviöljypuristamon pullotuslinjasto pääsee Mäen arvion mukaan täyteen vauhtiin loppuvuoden aikana ja uudistuneet rapsi- ja rypisöljypullot ilmestyvät vähittäiskauppoihin. Myös Rapsijauhe Black Grain -rapsijauheen kaupallistaminen etenee, toimitusjohtaja kerto.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





