Fazer-palkinto viljahävikin vähentäjälle
Yritys etsi ratkaisuja ruokajätteen vähentämiseksi opiskelijoiden muotoilukilpailusta.
Muotoilukilpailun voittaja kehitti ratkaisun satokauden jälkeisen viljahävikin torjuntaan afrikkalaisilla pientiloilla. Kuva: Kari SalonenFazer pyysi opiskelijoita suunnittelemaan menetelmän, jolla kannustetaan ja tuetaan ihmisiä, yrityksiä ja yhteisöjä vähentämään ruokajätettä. Voittajaehdotus vähentää hävikkiä afrikkalaisilla pientiloilla.
Yritys osallistui maailmanlaajuiseen RSA Young Design Awards -suunnittelukilpailuun ja sponsoroi ruokajätteen vähentämistä koskevaa haastetta otsikolla "Waste not, want not" (Jätteestä eroon).
Haasteen voitti Nottinghamin yliopiston opiskelija Anthony Brown, joka kehitti ratkaisun viljan hävikin torjuntaan Afrikassa. Hänen kehittämänsä SI-LOW on kotitalouksille tarkoitettu edullinen viljavarastoyksikkö, jonka avulla voidaan estää satokauden jälkeistä hävikkiä.
RSA Student Design Awards -kilpailua järjestää Royal Society for the Encouragement of Arts, Manufactures and Commerce. Muotoilukilpailu kannustaa yliopisto-opiskelijoita ratkaisemaan todellisia yhteiskunnallisia ja taloudellisia ongelmia sekä ympäristöongelmia muotoiluajattelun ja -taitojen avulla.
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
