Tarjolla harvinaista herkkua – hämäläiset maatilat avaavat ovensa vieraille lauantaina
Noin 40 hämäläistilan valikoima tarjoaa vieraille mahdollisuuden tutustua suomalaisen ruuantuotannon arkeen.Kiireisillä maatiloilla vierailu ruuantuottajien sesonkiaikaan voi olla haastavaa, mutta tulevana lauantaina 13.7. siihen tarjoutuu erinomainen tilaisuus ympäri Hämettä.
Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtuma järjestetään jo kahdeksatta kertaa heinäkuun toisena lauantaina. Kanta-Hämeessä 17 tilaa ja Päijät-Hämeessä 21 tilaa kutsuu vieraita tutustumaan suomalaiseen ruuantuotantoon.
Vierailutiloiksi voi valita laajasta joukosta esimerkiksi niin alpakka-, nauta, marja- kuin viinitilankin. Monilla tiloilla järjestetään myös esittelykierroksia.
Osallistuvat hämäläistilat ovat vähintään klo 11-16 auki vieraille.
Tyhjin vatsoin vierailijat tuskin joutuvat kulkemaan, sillä useassa kohteessa on pop-up -ravintoloita ja -kahviloita muun oheisohjelman lisäksi.
Kotiin vietäväksi voi puolestaan ostaa lähiruokatapahtumassa muun muassa tuoreita marjoja ja vihanneksia sekä erilaisia lihatuotteita.
Osallistuvat hämäläistilat ovat auki vieraille vähintään klo 11-16.
Kaikkiin kohteisiin kartalla ja tarkempiin aukioloaikoihin voi tutustua täältä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








