Miten pääsisin nokikkain naudan kanssa tai näkemään villalaaman? Hämeessä se onnistuu ensi lauantaina
50 kohteen kattaus tarjoaa kiinnostavan kurkistuksen maaseudun elämään ja elinkeinoihin.
Halmelan vuohitilalta Lopella voi ostaa mukaan vuohen- ja kilinlihaa pakasteena, vuohen taljoja sekä vuohenmaitotuotteita. Kuvassa yrittäjä Jonna Ukkola. Kuva: Kimmo HaimiMoni tahtoisi päästä käymään oikealla maatilalla, nähdä eläimiä ja koneita ja ostaa lähiruokaa. Useimpien maatilojen kiireiseen arkeen ei kuitenkaan vierailijoita mahdu.
Nyt kannattaakin tarttua mahdollisuuteen, sillä Avoimet maatilat – Taste of Häme järjestetään taas heinäkuun toisena lauantaina eli 8.7. Tarjolla on viidenkymmenen kohteen kattaus ympäri Kanta- ja Päijät-Hämettä.
Päivän aikana voi vierailla lammastilalla rapsuttelemassa eläimiä, luomuviljatilalla ostamassa tuoreita lähiruokaherkkuja, pienpanimolla nauttimassa kylmiä virvokkeita tai idyllisessä maalaismaisemassa sijaitsevassa kahvilassa nauttimassa oman pellon antimista valmistettuja leivonnaisia.
Entä miltä kuulostaa luomu-Siikli suoraan pellosta tai tuoreet makoisat mansikat?
Kohteiden joukossa ovat myös muun muassa Paijan pihattosikala Urjalassa, Metsälammen Laamat Hattulassa ja Halmelan vuohitila Lopella.
Kyöstilän tilalla Orimattilassa voi nähdä laiduntavia nautoja. Pop-up -burgerbaarista saa isännän tekemiä hampurilaisia.
Huljalan Tupalassa Hämeenkoskella ohjelmassa on kierros perinnebiotooppilaitumella kello 12.30. Pihassa on viljelykasvinäyttely ja nähtävillä on myös lehmiä ja koneita.
Tapahtumakohteiden ovet ovat auki lauantaina vähintään kello 11–16. Osa kohteista auki myös sunnuntaina.
Kohteisiin ja tarkempiin aukioloaikoihin voi tutustua täältä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








