Atria osittain omistamansa Kaivon Lihan ulkomaisen lihan käytöstä: "Ei ole syytä muuttaa menestyksekästä liiketoimintaa"
Atria korostaa, että Kaivon Liha tekee liiketoimintapäätöksensä itsenäisesti.
Kaivon Lihan ulkomainen luomuliha tulee Saksasta ja muu ulkomainen liha Tanskasta. Kuva: Kaivon Liha Kaunismaa OyMT kertoi aiemmin, että Atrian osakkuusyhtiö Kaivon Liha käyttää tuotteissaan pääosin ulkomaista lihaa. Atria omistaa Kaivon Lihan osakkeista 70 prosenttia.
Atrian tiedottajan Marja Latvatalon lähettämässä viestissä todetaan, että "Kaivon Liha toimii menestyksekkäästi omien liiketoimintaperiaatteidensa mukaisesti".
Atria korostaa lausunnossaan, että Kaivon Liha tekee päätöksensä itsenäisesti, kuten se on tehnyt kymmenien vuosien ajan. Atria huomauttaa myös, että Kaivon Liha toimii omilla tuotemerkeillään.
"Meillä Atrialla ei Kaivon Lihan osakkaana ole syytä muuttaa heidän menestyksekästä liiketoimintaansa", viestissä todetaan.
Kaivon Lihalla on vahva asema etenkin hampurilaispihvien ja kebab-tuotteiden valmistajana. Sen asiakkaita ovat lähinnä pikaruokaketjut ja Food Service -asiakkaat.
Kaivon Liha Kaunismaa Oy:n toimitusjohtaja Juha Kaunismaa totesi aiemmin, että yhtiön tuotteissaan käyttämästä lihasta alle puolet on kotimaista.
Kaunismaan mukaan ulkomainen luomuliha tulee Saksasta ja muu ulkomainen liha Tanskasta.
Ulkomaista lihaa käytetään toimitusjohtajan mukaan määrätyissä private label -tuotteissa sekä myös muissa kuin Hyvää Suomesta -merkin omaavissa tuotteissa. Tämän tarkemmin hän ei avaa sitä, missä tuotteissa käytetään ulkomaista lihaa.
Yhtiö käyttää tuotteissaan Kaunismaan mukaan ulkomaista lihaa raaka-aineen riittävän ja tasaisen saatavuuden turvaamiseksi.
EDIT: Otsikkoa muutettu 26.4. klo 7.13: Otsikko antoi aiemmin virheellisen kuvan siitä, että Atria omistaisi Kaivon Lihan kokonaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

