Näin Atria aikoo keventää naudanlihan hiilijalanjälkeä – tavoitteena merkintä kuluttajapakkauksiin
Atria on yhteistyössä toisen elintarvikealan yrityksen ja Luonnonvarakeskus Luken kanssa kehittänyt nautatilojen hiilijalanjäljen kansallista laskentamallia.Atrian yli 1200 naudanlihan tuotantoon erikoistunutta sopimustilaa voivat laskea oman tilansa ilmastovaikutukset ja selvittää tehokkaimmat toimet niiden pienentämiseksi. Vaikutusten arvioimista varten Atria on kehittänyt yhteistyössä Valion ja Luonnonvarakeskus Luken kanssa nautatilojen hiilijalanjäljen kansallista laskentamallia, Atria kertoo tiedotteessaan.
Laskentamalli perustuu Valion maitotiloille kehittämään Carbo-ympäristölaskuriin. Kevään aikana Atrian aikomus on tuoda Carbo-laskuri omien emolehmä- ja lihanautatilojensa käyttöön.
Tavoitteena on tuoda naudanlihan kuluttajapakkauksiin tuotekohtainen hiilijalanjälkimerkintä, sanoo tiedotteessa Atrian naudanlihan hankinnasta vastaava johtaja Sinikka Hassinen.
Ympäristölaskurin avulla tilojen naudanlihan tuotannon hiilijalanjälkeä voidaan Atrian mukaan mitata tehokkaasti ja luotettavasti. Tuotannon ympäristövaikutuksia voidaan pienentää esimerkiksi toimilla liittyen eläinten ruokintaan, peltoviljelyyn tai lannan käsittelyyn. Päästöjä vähentävistä toimista useimmat myös tukevat tuotannon kannattavuutta, Atria toteaa.
Atrian tavoite on hiilineutraali ruokaketju vuoteen 2035 mennessä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat












