Vuoden yrittäjänainen ponnistaa maatilalta
Vuoden yrittäjänaiseksi eilen lauantaina valittu Pirkko Hämäläinen ryhtyi yrittäjäksi sairastuttuaan keliakiaan. Tie maatilan emännästä yrittäjäksi ei ole ollut helppo, koska hänen yrittäjäntaitoihinsa ei luotettu.Vuoden yrittäjänainen -palkinto on myönnetty hartolalaiselle Pirkko Hämäläiselle . Hämäläinen omistaa Vuohelan Herkku Oy -nimisen yrityksen, joka valmistaa gluteenittomia leivonnaisia.
Hämäläinen on entinen maatalon emäntä. Hän ryhtyi kehittelemään itselleen sopivia tuotteita sairastuttuaan keliakiaan.
Palkinnon myöntäjien mukaan Hämäläinen on noussut omalla erikoisalallaan valtakunnalliseksi gluteenittomien tuoretuotteiden markkinajohtajaksi. ”Omakohtainen keliakia on myös pitänyt huolen tarkasta tuotekehityksestä, jossa mausta ei tingitä.”
Hämäläinen kertoo kohdanneensa matkalla emännästä yritysjohtajaksi monia uskottavuusongelmia. Alussa yrityksellä oli rahoitus- ja laajenemisongelmia, koska hänen yrittäjätaitoihinsa ei luotettu.
Yritys pääsi alkuun Finnveran naisyrittäjälainan turvin.
”Nopea kasvu on vaatinut tehokasta hallintaa. Hyvien vastuuhenkilöiden löytämiseen sain onneksi apua ja henkistä tukea yrityskummitoiminnan kautta”, Hämäläinen kertoo.
Nyt yritys kartoittaa mahdollisuuksia viedä gluteenittomia tuotteita Venäjän markkinoille.
Valtakunnallinen vuoden yrittäjänainen -palkinto myönnettiin tänä vuonna 24. kerran. Sen valitsevat OP-Pohjola-ryhmä ja Suomen Yrittäjänaiset.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

