Ruoka ei saa olla liian halpaa
Lähiruokarenkaan kautta tuottaja saa varmat asiakkaat, ja asiakas tietää, kuinka ruoka on kasvatettu.
Eeva Ylinen toteaa, että Reko-rengas on tehokkaampi versio torista tai kauppa-autosta. Kuva: Rami MarjamäkiVESILAHTI (MT)
Keväällä 2014 agronomi ja luomuviljelijä Eeva Ylinen kumppaneineen perusti Vesilahdelle reilun kaupan lähiruokarenkaan.
Naapurikunnissa innostuttiin myös. Nyt Suomessa on Reko-renkaita jo 60.
"Kuluttajat eivät vaadi, että tuotteiden on oltava luomua. Eettisesti tuotettuja ja geenimuuntelusta vapaita niiden täytyy olla", Ylinen kertoo.
"Tuottajalta menee minuutti siihen, kun hän avaa tilauksen ryhmän facebook-sivulla ja toinen minuutti tilauksen sulkemiseen."
Kuluttajat hakevat tilaamansa parin viikon välein jakelupisteestä. Tuottajalta menee puoli tuntia jakeluun.
Kasvava joukko suomalaisia on kiinnostuneempia laadusta kuin hinnasta.
Jos ruoka on halpaa, joko eläin, ympäristö tai tuottaja kärsii.
"Kriisitilanteessa mikään muu ei toimi kuin lähiruoka, hajautettu energiantuotanto ja lyhyet toimitusketjut."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

