Ruokaviraston yt-neuvotteluiden tulos: 93 työntekijälle potkut ja lähes koko henkilöstön lomauttaminen – ”Säästötoimet vaikuttavat väistämättä palvelukykyyn”
Lomautusten ja irtisanomisten lisäksi Ruokavirasto tavoittelee säästöjä muun muassa karsimalla investointeja, matkustuskuluja, palvelujen ostoja sekä jättämällä täyttämättä vapautuvia virkoja ja työsuhteita.Ruokaviraston yhteistoimintaneuvottelut viraston talouden tasapainottamiseksi ovat päättyneet. 93 henkilöä irtisanotaan viimeistään 30.11. Lisäksi virasto lomauttaa koko henkilöstönsä teurastamoissa ja laitoksissa lihantarkastustehtäviä tekeviä lukuun ottamatta. Lomautusaika on 14 päivää ensi syksyn aikana.
Ruokavirasto tavoittelee säästöjä lisäksi muun muassa karsimalla investointeja, matkustuskuluja, palvelujen ostoja sekä jättämällä täyttämättä vapautuvia virkoja ja työsuhteita. Ruokavirasto myös supistaa ja tehostaa viraston tehtäviä, toimintaa ja toimintoja kaikissa toimintayksiköissä ja kaikissa organisaatio-osissa, kerrotaan tiedotteessa.
”Säästötoimet vaikuttavat väistämättä Ruokaviraston palvelukykyyn sen eri toiminnoissa. Resurssien supistuessa emme voi täysin välttyä palvelutason laskulta. Ruokavirasto tiedottaa myöhemmin erikseen mahdollisista muutoksista palveluiden tuottamisessa tai aikatauluissa”, sanoo tiedotteessa Ruokaviraston pääjohtaja Leena Räsänen.
”Ruokaviraston menot ovat vuosina 2024–2028 suuremmat kuin valtion talousarviosta ja tulorahoituksesta muodostuvat varat. Aiemmista säästöistä ja nyt tunnistetuista säästömahdollisuuksista huolimatta viraston talouden tilanne tulevina vuosina on heikko ja tasapainoon pääsy edellyttää lisäsäästöjä viraston toimintamenoihin”,
Nyt Ruokavirastossa työskentelee noin tuhat eri alojen asiantuntijaa kahdellakymmenellä paikkakunnalla. Ruokaviraston toimintamenojen nettorahoitus tänä vuonna on noin 79,5 miljoonaa euroa.
Ruokaviraston tehtävät perustuvat lakiin ja se vastaa EU:n maataloustuki- ja maaseuturahastojen varojen käytöstä Suomessa.
Virasto edistää, valvoo ja tutkii elintarvikkeiden turvallisuutta ja laatua, eläinten terveyttä ja hyvinvointia, kasviterveyttä sekä maa- ja metsätaloustuotantoon käytettäviä lannoitevalmisteita, rehuja, kasvinsuojeluaineita ja lisäysaineistoja.
Uutiseen lisätty 3.6.2024 klo 14.25 Ruokaviraston tehtävät.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





