Maatalous

Sudet tappoivat yli satakiloisen hiehon Pöytyällä – Pedot tulevat sisään navettaan tuuletusta varten avatuista ovista

Puoliksi syöty raato löytyi ojasta 50 metrin päästä navetasta.
Aki Koskinen
Susien raatelema ja puoliksi syöty vasikka löytyi ojasta 50 metrin päässä navetasta.

Sudet tappoivat tiistain vastaisena yönä yli satakiloisen hiehon Pöytyällä Varsinais-Suomessa. Asia huomattiin vasta seuraavana päivänä, kun koiraa ulkoiluttamassa ollut naapuri oli löytänyt eläimen suolet tieltä.

Puoliksi syöty raato löytyi viereisestä ojasta. Matkaa navettaan on noin 50 metriä, kertoo lihakarjaa kasvattava Douglas Koskinen.

Koskisen mukaan sudet ovat joko hätyyttäneet vasikan ulos karsinasta tai eläin on muutoin tullut ulos. Joskus eläimiä pääsee karkaamaan karsinasta, mutta tapauksia on erittäin vähän.

Hiehovasikka oli kolmisen kuukautta vanha ja painoi hieman yli sata kiloa.

"Susia näkyy täällä tavan takaa, mutta ennen ne eivät ole vieneet mitään", Koskinen kertoo.

Taannoin yksittäinen susi tuli sisälle rehunsekoittamoon ja laittoi sen jälkeen pitkäkseen nurmikolle. Susi havahtui vasta, kun työntekijä nousi ulos traktorista. Eläin lähti hiljalleen jolkottamaan metsään.

Sudet pääsevät nautakasvattamon ruokintapöydälle, sillä kesäisin ovet pidetään tuuletuksen takia auki. Saattaa olla, että ne ovat onnistuneet pelästyttämään vasikan niin, että se on tunkenut itsensä aidan raosta ulos, Koskinen kertoo MT:lle.

Lue lisää

Videolla sudenpennut sokkotreffeillä urakoitsijan traktorin valoissa – "Pidän aina kännykkää käden ulottuvilla, sillä susia näkee tavan takaa"

Komea susi osui riistakameran kuvaan Huittisissa – lienee lauman alfauros

Tilallinen löysi kuolleen eläimen laitumelta veren keskeltä – Yle: susilauma söi vasikan

Suomestako Euroopan petotarha?