Maatalous

Agritechnicaa järjestävä DLG tuli mukaan Konekilleri-näyttelyn järjestäjäksi

Yhteistyön tarkoituksena on tuoda suomalainen maanviljely lähemmäs kansainvälisiä markkinoita.
Tapio Vesterinen
Arkistokuvaa viime syksyn Agritechnica-näyttelystä Saksan Hannoverista.

Kansainvälisiä maatalousalan tapahtumia, kuten Agritechnicaa ja EuroTieriä järjestävä saksalainen DLG liittyy Konekilleri-näyttelyn järjestäjätahoihin.

Jyväskylässä 8.–10. lokakuuta järjestettävä tapahtuma on lähtölaukaus yhteistyölle, jonka tarkoituksena on tuoda suomalainen ja pohjoinen maanviljely lähemmäs kansainvälisiä markkinoita, Konekillerin julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan.

”DLG alan markkinajohtajana on täydellinen kumppani ja olemme erittäin onnellisia, että he valitsivat juuri meidät kumppanikseen. Heidän kanssaan voimme varmistaa, että maanviljelijät saavat parhaat tiedot alan käytänteiden ja tietotaidon kehittymisestä”, toteaa Henrik Kalliola, 2LM yhtiön ja syksyllä pidettävän Konekillerin perustaja.

”Toisaalta DLG:n avustuksella näemme myös mahdollisuuden olla yhdistämässä maailman puhtainta alkutuotantoa kansainvälisille markkinoille”, näyttelyjohtaja Marko Toivakka jatkaa.

Yhteistyö sai alkunsa myös maanviljelijänä toimivan Kalliolan ajatuksesta, että laadukkaan alkutuotannon tulisi näkyä positiivisemmin yrittäjän tuloksessa.

”Nykyisten alan rakenteiden vuoksi tuotantoketjun alkupää on ollut rahoittamassa muun ketjun toimintaa, mikä on kestämätön tilanne. Olemme näin ollen todella iloisia, että yhteistyömme DLG:n kanssa lähtee käyntiin ja voimme aloittaa työmme puolueettomana toimijana pohjoisen maatalouden eduksi jo ensimmäisestä tapahtumasta alkaen”, Kalliola sanoo.

”Kansainvälisen tason tietotaidon saaminen Suomeen on erinomainen asia sekä näytteilleasettajille että kävijöille”, Toivakka sanoo.

DLG näkee yhteistyön merkittävänä askeleena.

”Yhteistyö tukee molempien osapuolten tavoitteita eli maatalousyrittäjien asemien parantamista muun muassa tehokkuuden ja kestävän kehityksen avulla. Uskomme DLG:n kansainvälisen verkoston, kansainvälisen tapahtumakokemuksen sekä alan johtavan tutkimustyön tarjoavan paljon annettavaa myös tämän maantieteellisesti haasteellisen alueen maatalousyrittäjille”, toteaa Lars Huf, DLG International GmbH:n varatoimitusjohtaja Konekillerin julkaisemassa tiedotteessa.

Lue lisää

Konekillerin vähäinen kävijämäärä ei lannistanut järjestäjiä – "Tämä oli meidän osuutemme koronatalkoisiin"

Saksalainen messujätti myllää Konekillerin Agrotech Nordiciksi - mitä sanoo Killerin järjestäjä

Konekillerissä terveys edellä

"On ehdottomasti hyvä, että näyttely järjestetään, sillä ei maailma koronaan lopu" – Konekilleri käynnistyy torstaina