Katso video Leppävirralta: Tie poikki koko yön, sähkölinjalle kaatunut puu olisi pystytty poistamaan, mutta sähköyhtiöön ei saatu yhteyttä - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Katso video Leppävirralta: Tie poikki koko yön, sähkölinjalle kaatunut puu olisi pystytty poistamaan, mutta sähköyhtiöön ei saatu yhteyttä

"Hoidettiin kyläläisten voimin pelastuslaitokselle osoitettuja tehtäviä, kun he eivät päässeet esteen johdosta kohteisiin."

MTK-Pohjois-Savon toiminnanjohtaja Jari Kauhanen kertoo, että Päivö-myrsky aiheutti viime yönä Leppävirralla hankalan tilanteen.

Riihirannantiellä kaatui illalla puoli kymmenen aikoihin puu sähkölinjalle.

"Pelastuslaitoksen yksikkö tuli järveltä suorittamasta tehtävää, mutta ei päässyt etenemään, kun tie oli poikki."

Kauhanen kertoo, ettei pelastuslaitoksen yksikkö saanut yhteyttä verkkoyhtiöön. "Puuhun ei voi mennä koskemaan ennen kuin linjan virrattomuus on varmistettu."

Hän ihmettelee, ettei pelastuslaitoksella ole suoraa yhteyttä verkkoyhtiöön.

"Opastimme heille sitten kiertotien, josta he pääsivät jatkamaan matkaa. Me kylänmiehet jäimme vartioimaan, sillä puu oli vaarallisessa paikassa."

Toinenkin pelastuslaitoksen yksikkö pyörähti paikalla.

Kumpikaan ei jättänyt paikalle mitään varoitusmerkkiä, Kauhanen ihmettelee. "Meidän varoituskolmiolla varoitettiin muuta liikennettä."

"Muutenkin hoidettiin kyläläisten voimin pelastuslaitokselle osoitettuja tehtäviä, kun he eivät päässeet kohteisiin", Kauhanen kertoo. "Raivasimme mökkiläisten teitä, siellä oli paljon vanhoja ihmisiä jumissa."

"Meillä oli kolme sahaa ja traktorit ja muut, olisimme saaneet puun linjalta pois, mutta emme saaneet yhteyttä sähköyhtiöön."

Kyläläiset vartoivat puuta kahteen saakka yöllä, mutta antoivat sitten periksi.

Yhteensä tie oli poikki kahdeksan tuntia, Kauhanen kertoo.

Lue myös: Katso videolta MT:n toimittajan terveiset Päivö-myrskyn runnomasta Pohjois-Karjalasta – edelleen yli 12 000 taloutta sähköttä ja matkapuhelinverkkoyhteyksissä häiriöitä

Myrsky katkoi sähköt Juankoskella, varavoimala hoitaa robottinavetan, mutta tuvassa ei sähköä ole – "tuotantolaitos on tärkein"

Lue lisää

Kaksi kuukautta avaruudessa olleen astronauttikaksikon pitäisi laskeutua Floridan edustalle tänään illalla – Isaias-myrsky aiheuttaa kuitenkin haasteita laskeutumisen suhteen

Loppukesästä näyttää tulevan myrskyrintamalla rauhallinen: "Kesän kuumimmat hetket ovat todennäköisesti takanapäin"

Päivö-myrskyn kaatamien puiden korjuu käy vilkkaana – hakkuita suunniteltu 9 miljoonan euron arvosta

Päivö-myrskyn aiheuttamat sähkökatkot lähes kokonaan korjattu — maanantain voimakkaat puuskatuulet saattavat aiheuttaa uusia ongelmia