Katso videolta MT:n toimittajan terveiset Päivö-myrskyn runnomasta Pohjois-Karjalasta – edelleen yli 12 000 taloutta sähköttä ja matkapuhelinverkkoyhteyksissä häiriöitä - Ympäristö - Maaseudun Tulevaisuus
Ympäristö

Katso videolta MT:n toimittajan terveiset Päivö-myrskyn runnomasta Pohjois-Karjalasta – edelleen yli 12 000 taloutta sähköttä ja matkapuhelinverkkoyhteyksissä häiriöitä

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella on ollut yli 250 tehtävää Pielisen-Karjalan alueella. Pääasiassa tuulen kaatamien puiden korjaamista tiealueilta, rautateiltä ja sähkölinjoilta.

Päivö-myrsky runnoi Itä-Suomea eilisillan ja yön aikana. Myrsky aiheutti sähkönjakeluun suurhäiriön useiden sähköverkkoyhtiöiden alueille.

PKS Sähkönsiirto Oy tiedotti, että sen asiakkaista sähköittä oli enimmillään 24 400 kello 1 aikaan viime yönä. Tänään klo 10 sähköittä on vielä noin 12 400 asiakasta, pahimpina alueina Kitee, Tohmajärvi, Liperi, Polvijärvi, Juuka, Lieksa ja Nurmes.

Sekä Telia että Elisa tiedottavat, että Itä-Suomessa on laajoja häiriöitä matkapuhelinverkkoyhteyksissä.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella on ollut yli 250 tehtävää Pielisen-Karjalan alueella. Pääasiassa tuulen kaatamien puiden korjaamista tiealueilta, rautateiltä ja sähkölinjoilta.

Pelastuslaitos muistuttaa, että kaatuneiden puiden takia hätäkeskukseen otetaan yhteyttä vain, jos puu tai muu myrskyn vaurioittama rakenne aiheuttaa välitöntä vaaraa ihmisille. Muissa tapauksissa korjaustöitä suorittavat kiinteistöjen omistajat ja tiestön hoitajat.

Lue myös

Sähköt yhä poikki kymmeniltä tuhansilta talouksilta itäisessä Suomessa

Lue lisää

Päivö-myrskyn kaatamien puiden korjuu käy vilkkaana – hakkuita suunniteltu 9 miljoonan euron arvosta

Päivö-myrskyn aiheuttamat sähkökatkot lähes kokonaan korjattu — maanantain voimakkaat puuskatuulet saattavat aiheuttaa uusia ongelmia

Kaavilaisella maitotilalla sähköt edelleen poikki: "Aggregaatti on pelastanut tilanteen, muutenhan tämä olisi ollut täysi katastrofi."

Metsänomistaja: Muista nämä asiat myrskytuhopuiden myynnissä ja korjuussa